“Πράσινο ομόλογο” 6,5 εκατομμυρίων ευρώ από την Δέλτα Τεχνική

Η Δέλτα Τεχνική, πρωτοπόρος εταιρεία στον τομέα εξοπλισμού και εφαρμογών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη διαπραγμάτευσης στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενός “πράσινου ομολόγου” με 6.500 κοινές ονομαστικές άυλες ομολογίες.

Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των ομολογιών είναι 1.000 ευρώ, ήτοι το 100% της ονομαστικής αξίας εκάστης. Το Κοινό Ομολογιακό Δάνειο (μη μετατρέψιμο σε μετοχές του Εκδότη) έχει διάρκεια επτά (7) έτη, με ετήσιο επιτόκιο 5,50% και περίοδο εκτοκισμού ανά εξάμηνο. Οι ομολογίες με ημερομηνία έκδοσης 22.12.2017 προέρχονται από διάθεση με Ιδιωτική Τοποθέτηση και είναι πιστωμένες κατά την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης στις μερίδες και τους λογαριασμούς αξίων των δικαιούχων στο Σύστημα Άυλων Τίτλων.

Σύμβουλος έκδοσης του ΚΟΔ αναδείχθηκε η ΒΕΤΑ Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ, η οποία θα είναι παράλληλα Εκπρόσωπος Ομολογιούχων και Πληρεξούσιος Καταβολών.

Όπως δήλωσε σχετικά ο κος Αναστ. Δεληγιώργης, πρόεδρος του ομίλου Δέλτα Τεχνική «…το εν λόγω Κοινό Ομολογιακό Δάνειο είναι ένα καθαρόαιμο “green bond” καθώς η μερίδα του λέοντος από τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση του πρώτου μέρους του επενδυτικού προγράμματός μας. Συνολικά, το πλάνο μας περιλαμβάνει την ανάπτυξη έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με ισχύ πλέον των 90 MW, καθώς και την προώθηση εγκαταστάσεων αντλιών θερμότητας που αποτελούν τη σημαντικότερη τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας στον κτιριακό τομέα. Στη επιτυχή έκδοση συνέβαλλαν καταλυτικά οι εταιρείες Wealth Fund Services καθώς και η Εθνική Asset Management οι οποίες μεταξύ άλλων, εμπιστεύτηκαν τη δυναμική και τις προοπτικές του ομίλου μας».

Ο όμιλος εταιρειών Δέλτα Τεχνική Α.Ε. είναι ένας αμιγώς ελληνικός όμιλος επιχειρήσεων ο οποίος δραστηριοποιείται στον ενεργειακό και εμπορικό τομέα. Αναπτύσσει δραστηριότητες BOP-EPC στην κατασκευή ειδικών τεχνικών έργων, με έμφαση στην κατασκευή, συντήρηση και εκμετάλλευση εγκαταστάσεων αιολικής ενέργειας, φωτοβολταϊκών πάρκων, σταθμών υδροηλεκτρικής ενέργειας, σταθμών βιομάζας – βιοαερίου καθώς και άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ο όμιλος δραστηριοποιείται επίσης στην εμπορία και εγκατάσταση εξοπλισμού και στην υλοποίηση έργων θέρμανσης και κλιματισμού μικρής ή μεγάλης κλίμακας με χρήση αντλιών θερμότητας και στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας σε κτιριακές εγκαταστάσεις κάθε χρήσης, από κατοικίες μέχρι ξενοδοχεία και αεροδρόμια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ