Palladian: Συνέδριο για τη διαφθορά στον κλάδο καπνού

Η Palladian Conferences, θέλοντας να συμβάλλει στην προώθηση του διαλόγου για το φλέγον ζήτημα της καταπολέμησης της διαφθοράς, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το συνέδριο 2nd ANTI CORRUPTION FORUM: Για μια βιώσιμη οικονομία στον κλάδο του καπνού, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, στο Κτίριο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών (Χανδρή 1 & Θεσσαλονίκης, 18345, Μοσχάτο).

Στο συνέδριο θα απευθύνουν χαιρετισμό η Υφυπουργός Οικονομικών, κα Αικατερίνη Παπανάτσιου και η κα Ζέφη Νικολάου, Μέλος Δ.Σ. Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος, Στέλεχος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Ομίλου ΕΤΕ.

Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει το ευρύτερο κοινωνικό ζήτημα που προκαλεί το παράνομο εμπόριο προϊόντων καπνού, τονίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη αντιμετώπισής του μέσω της φορολογικής σταθερότητας και της στενής συνεργασίας όλων των ενδιαφερομένων μερών, προκειμένου να διασφαλιστούν τα δημόσια έσοδα, η εμπορική βιωσιμότητα και οι ιδιωτικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Στο διάλογο θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες και δημόσιοι λειτουργοί από το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, οι:

  • Salvatore Catania, E.C,European Anti-Fraud Office (OLAF)
  • Herve Labrux, Senior Analyst, Europol
  • Eric Lequenne, Business Development Manager, Worldline Track & Trace Competence Center, Atos Worldwide
  • Lawrence Hutter, Managing Director, Alvarez & Marsal
  • Colonel Luigi Vinciguerra, Head Office “Tax revenue” at General Headquarters of the Guardia di Finanza – III Department – Rome

 

Η θεματολογία θα βασιστεί στις εξής ενότητες:

ΕΝΟΤΗΤΑ Ι

  • Παράνομο εμπόριο καπνικών προϊόντων – Προληπτικά μέτρα, ενδυνάμωση των ελεγκτικών αρχών και θεσμών.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΙI

  • Ο ρόλος της τεχνολογίας στην καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου καπνικών προϊόντων.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΙIΙ

  • Το κόστος του παράνομου εμπορίου καπνικών προϊόντων για το κράτος, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία.

Την επιμέλεια του συνεδρίου και το συντονισμό των συζητήσεων στις θεματικές ενότητες θα έχει ο δημοσιογράφος και δικηγόρος Αντώνης Παπαγιαννίδης, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα αναφερθούν αναλυτικά στο παράνομο εμπόριο προϊόντων καπνού και θα μιλήσουν για τις πτυχές που το συνθέτουν, με βάση την εμπλοκή τους στην αντιμετώπισή του.

Τα πορίσματα του συνεδρίου θα αποσταλούν σε όλες τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να ενισχυθεί η αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου προϊόντων καπνού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ