Sustainability Forum 2012

Με τη συμμετοχή 60 εκπροσώπων εταιρειών, οργανισμών αλλά και του ακαδημαϊκού χώρου, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Sustainability Forum 2012 – A training, networking and professional development event, που διοργάνωσε για πρώτη χρονιά η EuroCharity σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό ινστιτούτο τεχνολογίας Athens Information Technology (AIT), την Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του ΑΙΤ στην Παιανία.

Χαρακτηριστική ήταν η παρουσία εταιρειών από διάφορους κλάδους, ως ένδειξη του αυξανόμενου εταιρικού ενδιαφέροντος για θέματα αειφορίας. Πιο συγκεκριμένα, τα εκπαιδευτικά workshops παρακολούθησαν στελέχη από το χρηματοοικονομικό και το φαρμακευτικό χώρο, το χώρο των κατασκευών, της επικοινωνίας, των τηλεπικοινωνιών, της ενέργειας, της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, της πληροφορικής, αλλά και το λιανεμπόριο.

Στο επίκεντρο του ολοήμερου Forum βρέθηκαν θέματα αειφορίας, τα οποία αναπτύχθηκαν από διεθνούς φήμης εκπαιδευτές, μέσα από 12 εξειδικευμένα workshops. Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν workshops με θέμα τις βασικές αρχές της αειφορίας, τη στρατηγική επικοινωνίας για την ΕΚΕ, το Green ICT, την επίδραση του κύκλου ζωής ενός προϊόντος στην αειφορία, την οικονομική διάσταση των αειφόρων έργων, τη δημιουργία στρατηγικής αειφόρου ανάπτυξης, τη διασφάλιση περιεχομένου κοινωνικού απολογισμού, τη μέτρηση και την αντιστάθμιση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, την ηγεσία, τη διαχείριση αποβλήτων, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και το νομικό πλαίσιο για την περιβαλλοντική ζημία στην Ελλάδα.

Στην εναρκτήρια συνεδρίαση, η κ. Elina Sviklina, Manager Report Services από το Global Reporting Initiative (GRI)  εστίασε στο μέλλον των εκθέσεων αειφορίας και επικεντρώθηκε σε επίκαιρα ζητήματα όπως είναι οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες G4, ο ενοποιημένος απολογισμός (integrated reporting) και τα εργαλεία που υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις στη διαδικασία εκπόνησης απολογισμού αειφορίας (εξειδικευμένο λογισμικό, βάσεις δεδομένων αειφορίας, μέθοδοι συλλογής και ανάλυσης δεδομένων, κ.λπ.).

Στο Forum, εκτός από την κ. Sviklina συμμετείχαν διεθνώς αναγνωρισμένοι ομιλητές και ειδικοί σε θέματα αειφορίας, μεταξύ άλλων ο κ. Derwin Johnson, υψηλόβαθμο στέλεχος επικοινωνίας με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας, πρώην Associate Professor στο Graduate School of Journalism του Columbia University  και η Dr. Annie Pearce, καθηγήτρια στο Myers-Lawson School of Construction του Virginia Tech των Η.Π.Α.

Η EuroCharity συμμετείχε με ειδικό workshop στο οποίο ο κ. Μιχάλης Σπανός, Διευθύνων Εταίρος, ο κ. Γιώργος Τσιακαλάκης, Υπεύθυνος Ανάπτυξης και η κ. Ηλέκτρα Λυμπεροπούλου, Marketing & Communications Manager, EuroCharity, παρουσίασαν τις βασικές αρχές τις αειφορίας, με έμφαση στη στρατηγική αειφορίας, την πράσινη οικονομία, αλλά και τις νέες τάσεις στο μάρκετινγκ.

Οι εργασίες του Forum ολοκληρώθηκαν με την επίδοση πιστοποιητικών παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Χορηγοί επικοινωνίας του Forum ήταν το περιοδικό CSReview, το εβδομαδιαίο newsletter CSRweek και το site www.csrnews.gr, της DIRECTION Εκδοτικός Οργανισμός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ