Goodyear: Η τεχνολογία σογιέλαιου κερδίζει το Βραβείο Περιβαλλοντικής Επιτυχίας της Χρονιάς

Η Goodyear Tire & Rubber Company παρουσίασε το κορυφαίο διεθνές βραβείο «Tire Technology International Award» για την Καινοτομία και Αριστεία στην κατηγορία «Περιβαλλοντική Επίδοση της Χρονιάς» κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Τεχνολογίας Ελαστικών 2018 στο Αννόβερο της Γερμανίας. Η βραβευμένη τεχνολογία αντιπροσωπεύει μια σημαντική ανακάλυψη από την Goodyear στην εφαρμογή του σογιέλαιου στην ένωση πέλματος των ελαστικών, ως αντικατάσταση του παραδοσιακού πετρελαίου.

Τα τελευταία χρόνια, η Goodyear συνεργάστηκε με την United Soybean Board για την ανάπτυξη τεχνολογίας βασισμένης σε σόγια για να βελτιώσει την απόδοση των ελαστικών της. Μετά από εκτεταμένες έρευνες και οδικές δοκιμές, αυτή η νέα τεχνολογία χρησιμοποιείται τώρα σε δύο νέα ελαστικά της Goodyear – το Assurance WeatherReady και το Eagle Enforcer All Weather.

«Η συνεργασία μας με την United Soybean Board παρουσίασε μια μοναδική πρόκληση και ευκαιρία για τους ειδικούς μας στα υλικά και τους μηχανικούς ελαστικών, να χρησιμοποιήσουν σογιέλαιο στην ανάπτυξη ελαστικών ανώτερης απόδοσης», δήλωσε ο Chris Helsel, Επικεφαλής Τεχνολογίας της Goodyear. «Είναι συναρπαστικό να βλέπεις τη δουλειά σου να ανταμείβεται μέσα από εμπορικά επιτυχημένα προϊόντα και τιμή να αναγνωρίζεται από τον κλάδο για το περιβαλλοντικό της επίτευγμα».

Η Goodyear ανακάλυψε ότι το λάδι σόγιας θα μπορούσε να βελτιώσει την ευκαμψία των ελαστικών σε χαμηλές θερμοκρασίες, βοηθώντας το καουτσούκ να παραμείνει εύκαμπτο σε ψυχρές καιρικές συνθήκες, ενισχύοντας ταυτόχρονα την πρόσφυση σε βροχή και χιόνι. Επιπλέον, η Goodyear ανακάλυψε ότι το σογιέλαιο αναμειγνύεται ευκολότερα με ενώσεις από καουτσούκ και μειώνει την κατανάλωση ενέργειας, βελτιώνοντας έτσι την απόδοση στην κατασκευή ελαστικών.

«Η καινοτόμος εκβιομηχάνιση της τεχνολογίας σογιέλαιου της Goodyear αποδεικνύει ότι η έρευνα και η ανάπτυξη βιώσιμων υλικών μπορεί να ωφελήσει όχι μόνο το περιβάλλον αλλά και την απόδοση των ελαστικών. Πιστεύω ότι αυτός ο τύπος καινοτομίας “win-win” θα γίνει ολοένα και περισσότερο ο κανόνας και όχι η εξαίρεση στη βιομηχανία ελαστικών του μέλλοντος», δήλωσε ο Graham Heeps, Συντάκτης της Tire Technology International και Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής.

Τα διεθνή βραβεία «Tire Technology International Award»  για την Καινοτομία και την Αριστεία επιλέχθηκαν από υποψηφίους που έλαβαν από τους αναγνώστες της Tire Technology International (που δημοσιεύτηκε από την UKi Media & Events, του Ηνωμένου Βασιλείου) και με την εισήγηση της συντακτικής ομάδας του περιοδικού. Οι νικητές επιλέγονται από ανεξάρτητη ομάδα διεθνών εμπειρογνωμόνων της βιομηχανίας ελαστικών.

Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Tire Technology Expo, μιας από τις κορυφαίες Εκθέσεις Τεχνολογίας της βιομηχανίας ελαστικών. Η Expo έχει γίνει κορυφαίος τόπος συνάντησης για εταιρείες ελαστικών και συναφείς εταιρείες, ερευνητικά ιδρύματα και άλλους οργανισμούς από όλο τον κόσμο για να παρουσιάσουν καινοτομίες, προϊόντα και υπηρεσίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ