Samsung: Στηρίζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σέβομαι τη διαφορετικότητα»

H Samsung Electronics Hellas, χορηγός του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα», υποστήριξε για πέμπτη συνεχή χρονιά τον πανελλήνιο διαγωνισμό «Λέμε ΌΧΙ στο σχολικό & διαδικτυακό εκφοβισμό».

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας από 5η Δημοτικού έως 3η Γυμνασίου και υλοποιείται από Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το British Council σε συνεργασία με τη Samsung Electronics Hellas, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, που διήρκησε από τις 17 Οκτωβρίου 2017 έως τις 21 Φεβρουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή βράβευσης των σχολείων, που προκρίθηκαν από την κριτική επιτροπή για τα καλύτερα βίντεο/παρουσιάσεις με θέμα το σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος. Ο μεγάλος νικητής φέτος, που επιβραβεύτηκε από τη Samsung με τεχνολογικό, ήταν το 7ο Γυμνάσιο Καλλιθέας. Ο εξοπλισμός αποτελείται από ένα Ψηφιακό Διαδραστικό Πίνακα για το σχολείο και 6 Samsung tablets για τα μέλη της νικήτριας ομάδας και έχει ως στόχο την ενδυνάμωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των παιδιών, μέσω της αξιοποίησης του εξοπλισμού από μαθητές και εκπαιδευτικούς.

O κ. Kyoung Il Min, Πρόεδρος της Samsung Electronics Hellas δήλωσε: «Στη Samsung, επιθυμούμε να προσφέρουμε σε παιδιά σε όλο τον κόσμο ίσες ευκαιρίες για να επιτύχουν στη ζωή. Τα παιδιά είναι η ζωή της κοινωνίας και, ως ηγέτες του σήμερα, πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί, με σεβασμό στη διαφορετικότητα, για να προσφέρουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους ηγέτες του αύριο».

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, επισήμανε πως: «Οι πρωταγωνιστές όλης της διαδικασίας, που κράτησε σχεδόν έξι μήνες, είστε εσείς, οι μαθητές από κάθε άκρη της Ελλάδας. Εσείς που μας καταπλήξατε με την ευρηματικότητα, την εξυπνάδα, τον αυθορμητισμό και τις φρέσκιες ιδέες σας, τις δεξιότητές σας. Εσείς που στείλατε με εμφατικό τρόπο το δικό σας μήνυμα για τον σχολικό εκφοβισμό. Σήμερα, λοιπόν, υπάρχει ένας νικητής και είστε όλοι εσάς, τα νέα παιδιά. Και ένας μεγάλος χαμένος: η βία και ο εκφοβισμός από όπου και αν προέρχονται, ανεξάρτητα από το ποιον στοχοποιούν».

Ο British Council, Διευθυντής του British Council,ανέφερε ότι: «Ο Διαγωνισμός «Λέμε ΌΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό» είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους μαθητές, να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της αξίας του σεβασμού στη διαφορετικότητα, λέγοντας όχι στον εκφοβισμό και τις διακρίσεις, αλλά ταυτόχρονα λέγοντας ναι σε αξίες και ιδανικά που συμβάλλουν στο χτίσιμο μιας καλύτερης κοινωνίας και μιας καλύτερης ζωής για όλους».

Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, η Kate Smith, Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, ο Κωστής Χατζηδάκης, Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Εκεχειρίας, η Βούλα Κοζομπόλη, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, οι Παραολυμπιονίκες Γρηγόρης Πολυχρονίδης και Κέλλυ Λουφάκη, οι Ολυμπιονίκες Βούλα Ζυγούρη, Εύη Μωραϊτίδου, Δημήτρης Καφάτος, Ειρήνη Αϊνδιλή, Δημήτρης Μητελούδης, Ελένη Γεωργίου, Σοφία Κλιγκοπούλου, Ηρακλής Δεσκουλίδης, Γεωργία Ελληνάκη, η Αντιδήμαρχος πρόνοιας του Δήμου Καλλιθέας, Άννα Γιαννακού-Πάσχου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Καλλιθέας Γιώργος Κουτσογιάννης και Βούλα Γαλήτση και ο Νίκος Χουρσαλάς, δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού.

Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος συνολικά 1.080 μαθητές από 95 σχολεία σε 40 πόλεις από ολόκληρη την Ελλάδα, έχοντας την υποστήριξη 150 εκπαιδευτικών. Οι εργασίες των μαθητών, που είχαν τη μορφή βίντεο ή παρουσίασης, έφτασαν συνολικά τις 216. Μέσα από τον διαγωνισμό οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν γι’ αυτό το επίκαιρο θέμα και να εκφραστούν δημιουργικά, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό.

Η εκδήλωση βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Μαρτίου στο Μουσείο Μπενάκη με παρουσιαστή τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη. Τέλος, τα μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού ήταν: η Αναστασία Ανδρίτσου, Διευθύντρια τμήματος Προγραμμάτων και Συνεργασιών στο British Council, η Ντόρα Πάλλη, Υποδιευθύντρια Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, η Νίκη Ξένου, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Προγραμμάτων στο British Council, ο Κωνσταντίνος Γεωργιάδης, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η Βούλα Κοζομπόλη, Αργυρή Ολυμπιονίκης στην υδατοσφαίριση, η Πέννυ Καλύβα, Σύμβουλος Τύπου και Επικοινωνίας και η Σοφία Παπαδημητρίου, Προϊσταμένη Τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ