Athens Startup Weekend University

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο 28-30 Σεπτεμβρίου το 1ο Athens Startup Weekend University, μέρος του θεσμού του Startup Weekend, ενός παγκοσμίου κινήματος που προωθεί την επιχειρηματικότητα των νέων και ενθαρρύνει την πραγματοποίηση καινοτόμων ιδεών.

120 φοιτητές από εικοσιτρία ελληνικά Πανεπιστήμια συγκεντρώθηκαν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και μοιράστηκαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες. Από τις 42 ιδέες που ακούστηκαν προέκυψαν δεκαπέντε ομάδες οι οποίες δούλεψαν εντατικά μέσα στο σαββατοκύριακο υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων επαγγελματιών και ακαδημαϊκών. Την Κυριακή το βράδυ, οι ομάδες παρουσίασαν τα αποτέλεσμα της δουλειάς τους μπροστά σε μια κριτική επιτροπή αποτελούμενη από ανθρώπους που προέρχονται από το χώρο των επιχειρήσεων, της επικοινωνίας, των Μέσων και της ακαδημίας.

Οι ομάδες που διακρίθηκαν ήταν οι εξής:

  • Bee Easy: μια εφαρμογή που επιτρέπει στους μελισσοκόμους να οργανώνουν και να προγραμματίζουν καλύτερα τις εργασίες τους
  • Glovo: μια πλατφόμα που ενώνει εθελοντές με διοργανωτές εκδηλώσων
  • Geembo: ένα δίκτυο όπου οι developpers μπορούν να προβάλουν τη δουλειά τους και να διαδρούν

Με κεντρικό σύνθημα “no talk all action” φοιτητές, νέοι επιχειρηματίες και ακαδημαϊκοί απέδειξαν ότι οι ιδέες γίνονται πράξη μέσα από τη συνεργασία.

Επεκτείνοντας το σύνθημα της διοργάνωσης τις επόμενες ημέρες ξεκινά ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης που απευθύνεται σε απόφοιτους του Athens Startup Weekend University και σε όσους έχουν παρακολουθήσει Startup Weekends στο παρελθόν. Το Startup Weekend Next εφαρμόζει το μοντέλο της ανεστραμμένης τάξης (flipped classroom) και είναι βασισμένο στο πρόγραμμα σπουδών που έχει σχεδιάσει ο Steve Blank, καθηγητής στα Πανεπιστήμια Stanford, Columbia και Berkeley.  (για εγγραφές: http://swnextathens.eventbrite.com/)

Για την ιστορία “πίσω” από  το Athens Startup Weekend University δείτε εδώ: http://niobiumlabs.com/athens-startup-weekend-university-no-talk-all-action/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ