ΕΕΑΑ: Ενημερωτικές δράσεις και τεχνολογικές εφαρμογές γίνονται σύμμαχοι στην ανακύκλωση γυαλιού

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (EEAA), έχοντας καθιερώσει εδώ και 15χρόνια την κουλτούρα ανακύκλωσης στη χώρα μας, εντείνει τις προσπάθειές της για την συστηματικότερη ανακύκλωση γυάλινων συσκευασιών και παράλληλα εφαρμόζει σύγχρονες πρακτικές αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, με γνώμονα την άμεση και αποτελεσματική εξυπηρέτηση του κοινού.

Ήδη, η εμπιστοσύνη στα έργα του Μπλε κώδωνα αυξάνεται συνεχώς και το γεγονός αυτό αντανακλάται και στους αριθμούς:  σχεδόν 19.000 επιχειρήσεις σε 230 δήμους χρησιμοποιούν 8.762 Μπλε κώδωνες  για την ανακύκλωση γυάλινων συσκευασιών.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΕΑΑ έχει προγραμματίσει τέσσερις κύκλους ενημερώσεων σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της χώρας που θα υλοποιούνται περιοδικά, και για τρείς μήνες σε 230 δήμους στοχεύοντας να καλύψει 19.000 επιχειρήσεις.

Με στόχο την αποτελεσματικότητα των ενεργειών της καθώς και τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών της, εκτός από το ενημερωτικό και τεχνικό υλικό που διανέμει στις επιχειρήσεις, λαμβάνει υπόψη και την εμπειρία των χρηστών μέσω  σύντομων συνεντεύξεων σχετικά με το πρόγραμμα, στις οποίες καταγράφονται και λαμβάνονται υπ’ όψιν τυχόν παρατηρήσεις ή παράπονα.

Παράλληλα, η ΕΕΑΑ αξιοποιεί τις δυνατότητες που δίνουν οι νέες τεχνολογίες και εισάγει νέο application (εφαρμογή για smartphones, android και ios), καινοτόμο και φιλικό στον χρήστη, το οποίο εντοπίζει τον πλησιέστερο τοποθετημένο κώδωνα σε χάρτη, με την χρήση GPS. Πρόκειται για ένα εργαλείο επικοινωνίας που τέθηκε σε ισχύ το 2017 και διατίθεται δωρεάν από το App Store (Ανακύκλωση Γυαλιού). Επίσης, περιέχει  πληροφορίες όπως γενικά στοιχεία για το πρόγραμμα, τον αριθμό τοποθετημένων κωδώνων, καθώς και τον αριθμό των εξυπηρετούμενων επιχειρήσεων.

Στην ίδια κατεύθυνση, η ιστοσελίδα www.herrcoglass.gr περιγράφει αναλυτικά το πρόγραμμα γυαλιού, προσφέροντας στον επισκέπτη της   την δυνατότητα εύρεσης του πλησιέστερου κώδωνα με την χρήση GPS.

Ακόμη ένα εργαλείο είναι η έναρξη λειτουργίας του call center της Ανακύκλωσης. Πρόκειται για τον τηλεφωνικό αριθμό 80 1111 9999 (και στο glass@herrco.gr) , στον οποίο οι χρήστες μπορούν να αναφέρουν αιτήματα για τοποθέτηση νέου κώδωνα ή άλλο ανάλογο αίτημα. Χαρακτηριστικό της αμεσότητας της συγκεκριμένης υπηρεσίας είναι  πως τα αιτήματα φτάνουν στην ΕΕΑΑ και τον συμβεβλημένο εργολάβο της περιοχής σε 5 λεπτά, ενώ εντός 3 ημερών ο Μπλε Κώδωνας έχει τοποθετηθεί.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here