ΚΑΛΛΙΣΤΩ: Αναζητά εθελοντές για το πρόγραμμα «ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΜΕ»

Η Περιβαλλοντική Οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ αναζητά εθελοντές για το πρόγραμμα «ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΜΕ: Βελτίωση όρων συνύπαρξης του ανθρώπου με τα μεγάλα σαρκοφάγα και ενθάρρυνση ενεργούς συμμετοχής πολιτών στις προσπάθειες διατήρησής τους».

Σκοπός του προγράμματος είναι να ενισχύσει τις προσπάθειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινού και ειδικών ομάδων πληθυσμού γύρω από το πανευρωπαϊκό φαινόμενο της «επιστροφής των μεγάλων σαρκοφάγων». Η ενημέρωση θα συμβάλει στο να επιτύχουν οι ενδεδειγμένες διαχειριστικές πρακτικές που εφαρμόζονται από την πολιτεία, δομές του δημόσιου τομέα και μη κυβερνητικές οργανώσεις. Επιπλέον οι εθελοντές θα ενισχύσουν  τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου .

Οι εθελοντές θα καταρτιστούν από εξειδικευμένο προσωπικό της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ, θα ασφαλιστούν έναντι κινδύνων στην ύπαιθρο από την ασφαλιστική εταιρία INTERLIFE, θα εξοπλιστούν με τα κατάλληλα επικοινωνιακά υλικά  και εργαλεία για το πεδίο και θα μεταβούν στις περιοχές δραστηριοποίησής τους, συνοδευόμενοι από συνεργάτη της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ ο οποίος θα συντονίζει την δράση τους και θα τους υποστηρίζει.

Βασικές πληροφορίες:

Οι δράσεις των εθελοντών θα έχουν να κάνουν τόσο  με ενημέρωση  επισκεπτών του Εθνικού Πάρκου Β.Πίνδου και ειδικών ομάδων πληθυσμού που αλληλεπιδρούν με τα μεγάλα σαρκοφάγα (αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι κα), όσο και με εργασίες στο πεδίο (καθαρισμός ορειβατικών μονοπατιών).

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των δράσεων είναι οι παρακάτω:

  • 26-28 Μαΐου (το τριήμερο αργία του Αγ. Πνεύματος),
  • 1-3 Ιουνίου,
  • 17-22 Ιουλίου,
  • 21-26 Αυγούστου.

Οι ημερομηνίες ενδέχεται να αλλάξουν αναλόγως των αναγκών του έργου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ