Εορταστική η δεκάχρονη ECOMOBILITY

Μία σημαντική πρόσκληση στα Γυμνάσια των μεγάλων πόλεων της χώρας έστειλε o Εθελοντικός Οργανισμός για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY, για να δηλώσουν συμμετοχή στην δέκατη χρονιά, που θα έχει και εορταστικό χαρακτήρα.

Ήδη μετά την Εγκύκλιο που έστειλε το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, προς τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στα Γυμνάσια της χώρας, είναι αξιόλογη η άμεση ανταπόκριση και οι δηλώσεις συμμετοχής Γυμνασίων, που έφτασαν στη Γραμματεία της Εκστρατείας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επίσης, έχουν δείξει Δήμοι που θέλουν να ενταχθούν στην εκστρατεία και να συνδιοργανώσουν στη περιοχή τους, τις εκδηλώσεις και τις παρουσιάσεις των προτάσεων των εφήβων για την Οικολογική Μετακίνηση στο τόπο τους.

Στην Εκστρατεία ECOMOBILITY 2012-13, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή Γυμνάσια, που θα εκπροσωπηθούν από ομάδες μαθητών της Γ’ τάξης στην νέα περίοδο της εκστρατεία ευαισθητοποίησης του ECOCITY και των συνεργαζόμενων Επιστημονικών Ιδρυμάτων και Οργανισμών.

Έργο των ομάδων των μαθητών, θα είναι να ερευνήσουν τα περιβαλλοντικά προβλήματα, που προκαλούν οι συνήθειες μετακίνησης των συμπολιτών τους και οι συνθήκες που επικρατούν στην πόλη τους. Στη συνέχεια θα πρέπει να προετοιμάσουν τις προτάσεις τους, τις οποίες θα καταθέσουν σε ειδικές εκδηλώσεις ,ε την παρουσία εκπροσώπων από τις Τοπικές Αρχές, τους Φορείς της πόλης και πολιτών, σε μια σημαντική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια του διμήνου Φεβρουαρίου-Μαρτίου.

Η ομάδα με την καλύτερη εργασία θα φιλοξενηθεί στις Βρυξέλλες τον επόμενο Ιούνιο, ενώ οι ομάδες με τις τέσσερις πιο δημιουργικές παρουσιάσεις θα συμμετέχουν στο ECOCAMP τον επόμενο Αύγουστο.

Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, λοιπόν, οι Διευθυντές και Καθηγητές που ενδιαφέρονται να συμμετέχει το Γυμνάσιό τους στην Εκστρατεία, μπορούν να στείλουν την δήλωση συμμετοχής,  με πολύ απλό τρόπο ηλεκτρονικά, από τον Δικτυακό τόπο της εκστρατείας www.ecomobility.gr ή με ένα απλό μήνυμα στη διεύθυνση info@ecomobility.gr και info@ecocity.gr, καθώς και με τηλεφωνική επικοινωνία στη Γραμματεία της Εκστρατείας (τηλ. 210 6196757).

Αμέσως μετά την παραλαβή της δήλωσης συμμετοχής, από την Γραμματεία της Εκστρατείας, ο Καθηγητής θα λάβει οδηγίες και στοιχεία για το συντονισμό των ομάδων, που θα πρέπει να δουλέψουν χωρίς επέμβαση τρίτων.
Η Εκστρατεία, διοργανώνεται από τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY για δέκατη συνεχόμενη χρονιά και είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, του Υπουργείου Μακεδονίας και του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Φέτος, λόγω της δεκαετίας που συμπληρώνει η διοργάνωση της εκστρατείας, η Επιτροπή Οργάνωσης έχει σκοπό να απλώσει στις πόλεις ενέργειες και πλούσιες δράσεις που θα πηγάζουν από τις προτάσεις που κατατέθηκαν, από τα Γυμνάσια στη διάρκεια της δεκαετίας. Το πρώτο βήμα ήδη έγινε στην Πάτρα με τη διοργάνωση της πολύ επιτυχημένης ECOMOBILITY WEEK στα μέσα Σεπτεμβρίου, που υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Πατρέων και σημαντικών εθελοντικών Οργανισμών της πόλης.

Περισσότερα στοιχεία για την Εκστρατεία και τις συμμετοχές των μαθητών είναι διαθέσιμα στον δικτυακό τόπο www.ecomobility.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ