Nova: Στηρίζει την εκπαίδευση στην ψηφιακή εποχή

Χρυσός Χορηγός στο 10ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας με παράλληλη εκπαιδευτική δράση προς τους μαθητές για την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα πειρατείας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 10ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και πραγματοποιήθηκε από τις 17 Απριλίου έως τις 20 Απριλίου στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας “NOESIS” στη Θεσσαλονίκη. Η Nova, στο πλαίσιο του προγράμματος δράσεων Κοινωνικής Ευθύνης στο χώρο της εκπαίδευσης, στήριξε το Συνέδριο ως Χρυσός Χορηγός και παρουσίασε δύο ενημερωτικά sessions προς μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων με θέμα: «Πειρατεία: Ο σύγχρονος εχθρός της τέχνης».

Το 10ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, που έχει εξελιχθεί σε θεσμό και γιορτή τεχνολογίας και καινοτομίας, συγκέντρωσε φέτος 3.000 μαθητές από 145 σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δείξουν τις πρωτοποριακές τους εργασίες, να εκθέσουν ρομποτικές κατασκευές και συστήματα αυτόματων ελέγχων, καθώς και να καλέσουν το κοινό να δοκιμάσει τα ηλεκτρονικά παιχνίδια που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Η κα. Τίνα Κουτσογιάννη, Public Relations & Brand Communications Manager της Forthnet επεσήμανε: «H Nova στο πρόγραμμα δράσεων Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί εστιάζει και στο χώρο της εκπαίδευσης. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε μία εξαιρετική διοργάνωση, που δίνει έδαφος στους μαθητές για την ανάπτυξη της εφευρετικότητας, της δημιουργικής φαντασίας, αλλά και της πρωτοποριακής τους σκέψης στο χώρο της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών. Οι εργασίες που είδαμε μας εντυπωσίασαν και μας έκαναν να νιώσουμε εξαιρετική αισιοδοξία για το μέλλον».

Από την πλευρά του ο κ. Ευάγγελος Πατσιαντός, Δικηγόρος της Διεύθυνσης Εταιρικών Νομικών και Ρυθμιστικών Θεμάτων της Forthnet ανέφερε: «Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στην ενημέρωση που τους κάναμε καθώς δεν γνώριζαν πολλά πράγματα γύρω από την πειρατεία. Ένα θέμα που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα κα τον μεγαλύτερο εχθρό της τέχνης και του πολιτισμού μας. Πιστεύω ότι πετύχαμε το σκοπό μας στο Συνέδριο που ήταν να καταπολεμήσουμε την πειρατεία όχι μέσα από νόμους και ποινές αλλά επιλέγοντας το δρόμο της Παιδείας».