Κρι Κρι: Ωθεί την ανάπτυξη της αγελαδοτροφίας στο Ν. Σερρών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η ημερίδα «Προοπτικές Ανάπτυξης της Αγελαδοτροφίας στο Ν. Σερρών» που διοργανώθηκε από την Κρι Κρι, στο πλαίσιο του πρωτοποριακού εκπαιδευτικού προγράμματος «Παιδεία Γάλακτος» που εντάσσεται στην δράση της Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας. Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των φορέων για την στήριξη και ανάπτυξη της αγελαδοτροφίας στο Ν. Σερρών, με πρωτεργάτη την ίδια την εταιρεία Κρι-Κρι.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, η διοίκηση της εταιρείας, καθώς και εκπρόσωποι από τους θεσμικούς και εκπαιδευτικούς φορείς – υποστηρικτές της «Παιδείας Γάλακτος», παρουσίασαν πολύτιμα ευρήματα και συμπεράσματα από την υλοποίηση του προγράμματος. Μέσα από το πρόγραμμα των ομιλιών  αναδείχθηκε η αξία του ελληνικού γάλακτος ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην παραγωγή ελληνικών εξαγώγιμων προϊόντων, η δυναμική των κλάδων της γεωργίας και της αγελαδοτροφίας ως επιχειρηματική δραστηριότητα, καθώς και η δυνατότητα της Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας ως ένας πυλώνας ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κρι-Κρι, κ. Παναγιώτης Τσινάβος, δήλωσε σχετικά: «Η ΚΡΙ ΚΡΙ θεωρεί υποχρέωσή της να στηρίξει και να προστατεύσει την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής στο Νομό Σερρών. Παρόλο που οι συνθήκες πράγματι είναι πολύ δύσκολες, πιστεύω ότι υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης στην ελληνική παραγωγή γάλακτος. Αυτό που χρειάζεται είναι η επίμονη προσπάθεια των ίδιων των παραγωγών, να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις των νέων δεδομένων. Όλοι οι φορείς του Νομού μας θα πρέπει να συμβάλλουν ενεργά, στην ανάπτυξη της γαλακτοπαραγωγούς αγελαδοτροφίας. Όραμά μας, μέσα από το πρόγραμμα  «Παιδεία Γάλακτος» είναι να στρέψουμε περισσότερους νέους στην ενασχόλησή τους με την αγελαδοτροφία, ενός κλάδου που συμμετέχει ενεργά στην εθνική μας οικονομία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ