Το κινητό “Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης” στο Αιγάλεω

Το 1ο παγκοσμίως «ΚΙΝΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ», συνεχίζει την πορεία του για όλη την Ελλάδα και περνάει από το Δήμο Αιγάλεω.

Την Δευτέρα 30/4/2018, 1η ημέρα στο Δήμο Αιγάλεω, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος κος Δημήτρης Μπίρμπας, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης κος Νικόλαος Νικητάκης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού κα Γιάννα Χριστόγλου και πολλοί μαθητές από τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  του Δήμου, για να γιορτάσουν το πρωτοποριακό αυτό εγχείρημα.

Ο κος Μπίρμπας δήλωσε: “Ο Δήμος Αιγάλεω έχοντας προτεραιότητα την βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων και την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας, συμμετέχει στο καινοτόμο αυτό πρόγραμμα σε μια προσπάθεια αλλαγής της αντίληψης για την ανακύκλωση. Μειώνουμε τα απορρίμματα, επαναχρησιμοποιούμε, προστατεύουμε το περιβάλλον, ανακυκλώνουμε. Γιατί το μέλλον του πλανήτη είναι ευθύνη όλων μας, αλλά «ανήκει» πρώτα απ’ όλα στα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές”.

Το «ΚΙΝΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» έχει αναπτυχθεί από το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Ατομικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών» της ΑΒ Βασιλόπουλος, με στόχο την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών και την εκπαίδευση των δημοτών στα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας. Ήδη έχει προγραμματιστεί να επισκεφθούν το κινητό Κέντρο πάνω από 1.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί μέχρι την επόμενη Παρασκευή 11/5/2018, οι οποίοι μέσα από μία ωριαία παρουσίαση με προβολή βίντεο, που πραγματοποιείται στο 2ο επίπεδο του κέντρου, θα εκπαιδευτούν και θα συνειδητοποιήσουν τα οφέλη της ανακύκλωσης.

Η ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία του αυτόματου μηχανήματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης μεταλλικών και πλαστικών συσκευασιών, αλλά και των οπτικοακουστικών μέσων του «ΚΙΝΗΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ», εξασφαλίζεται από ειδικό σύστημα φωτοβολταϊκών πάνελς, αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια, αποτελώντας ένα μοναδικό παράδειγμα «πράσινης και οικολογικής» Δράσης.

Το «ΚΙΝΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» θα βρίσκεται στο Δήμο Αιγάλεω στα εξής σημεία:

  • ΣΗΜΕΙΟ 1  Σουλίου & Πελοποννήσου – δίπλα στο ΔΑΚ – 4ο Γυμνάσιο & 5ο Λύκειο

ΗΜΕΡΕΣ – ΑΠΟ 30/4/2018 ΕΩΣ 2/5/2018

  • ΣΗΜΕΙΟ 2  Ορυζομύλων & Ιασίου –  πλησίον της πλατείας Αγ. Αικατερίνης και των σχολείων 12ο Δημοτικό, 5ο Γυμνάσιο, 3ο Λύκειο, Ειδικά σχολεία.

ΗΜΕΡΕΣ –  ΑΠΟ 3/5/2918 ΕΩΣ 4/5/2018

  • ΣΗΜΕΙΟ 3  Βορείου Ηπείρου & Μίνωος – δίπλα στον 8ο Βρεφονηπιακό Σταθμό  «Νίνα Βενέτη»

ΗΜΕΡΕΣ –  ΑΠΟ 7/5/2018 ΕΩΣ 9/5/2018

  • ΣΗΜΕΙΟ 4  Μοσχονησίων & Θηβών –  δίπλα στο 1ο  ΚΑΠΗ

ΗΜΕΡΕΣ –  ΑΠΟ 10/5/2018 ΕΩΣ 11/5/2018

Ώρες λειτουργίας09:00 – 17:00

Μικροί, μεγάλοι ανακυκλώνουν, εκπαιδεύονται μέσα από ειδικά σχεδιασμένο οπτικοακουστικό υλικό και αποκτούν γνώση για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος και κερδίζουν μεγάλα έπαθλα:

* ACTION CAMERA
* TABLET
* ΗΧΕΙΑ BLUETOOTH

Περιμένουμε όλους του δημότες του Αιγάλεω στο πρωτοποριακό αυτό εγχείρημα,

…γιατί τα παιδιά και το περιβάλλον είναι το μέλλον του κόσμου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here