COCA-COLA: «Πιστεύουμε σε ένα καλύτερο αύριο»

Με το σύνθημα «Πιστεύουμε σε ένα καλύτερο αύριο» το Σύστημα της Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Hellas & Coca-Cola Τρία Έψιλον) ένωσε τις δυνάμεις του, την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, για την ανακαίνιση και αναβάθμιση επταώροφου ξενώνα αστέγων που λειτουργεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Πρόνοιας, στο κέντρο της Αθήνας.

Με γνώμονα τη δύσκολη οικονομική κατάσταση και τις αυξημένες κοινωνικές ανάγκες της χώρας, 160 εργαζόμενοι του Συστήματος της  Coca-Cola μαζί με τις οικογένειες και φίλους τους, άφησαν στην άκρη τα ρούχα «του γραφείου», και με την καθοδήγηση έμπειρων τεχνιτών, έβαψαν χώρους επταώροφου ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας. Το ξενοδοχείο έχει παραχωρηθεί από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό  και  λειτουργεί ως ξενώνας αστέγων από το 2007, φιλοξενώντας σήμερα περίπου 90 άτομα, εκ των οποίων 15 οικογένειες με παιδιά.

Εκτός από το βάψιμο δωματίων και  κοινόχρηστων χώρων, οι εργασίες επεκτάθηκαν στην αντικατάσταση φθαρμένων επίπλων στους χώρους αναψυχής, με στόχο τη μετατροπή του ξενώνα σε ένα ζεστό σπίτι για τις οικογένειες που φιλοξενεί. Τα μικρότερα παιδιά, συμμετέχοντας ενεργά, έδωσαν και αυτά ένα μήνυμα ελπίδας, δημιουργώντας χαρούμενες χειροτεχνίες που ήδη κοσμούν τον παιδότοπο του ξενώνα και κοινόχρηστους χώρους.

Σημαντική ήταν και η προσφορά των  εργαζόμενων οι οποίοι  συγκέντρωσαν τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και προσωπικής υγιεινής για τις ανάγκες του ξενώνα, καθώς και βιβλία, παιχνίδια και σχολικά είδη για τους μικρούς ενοίκους.

Η συγκεκριμένη εθελοντική δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 4ης ετήσιας Εβδομάδας Δράσης του Συστήματος της Coca-Cola στην Ευρώπη “Live Positively Week”, κατά τη διάρκεια της οποίας, εργαζόμενοι από όλη την Ευρώπη και οι οικογένειές τους, με τη συνεργασία Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, συνεισφέρουν έμπρακτα στην προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών ζωής στις κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ