Μήλος: Στην τελική ευθεία για τα Βραβεία Οικόπολις 2018

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία για τη μεγάλη γιορτή της Τελετής Απονομής των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ για το 2018, που θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο, στο πανέμορφο νησί της Μήλου, τo βράδυ του Σαββάτου 2 Ιουνίου.

Ο Δήμος Μήλου αγκάλιασε τον θεσμό και μέσα από τη συνεργασία του με τον σκηνοθέτη της Τελετής Νίκο Β. Κροντηρά, ολοκληρώθηκε ο μουσικός εμπλουτισμό; της εκδήλωσης. Στην Τελετή θα συμμετέχουν η Εφηβική Χορωδία και η Παιδική Χορωδία της Μουσικής Σχολής «Μηλίων Τέχνες», καθώς και το Χορευτικό του Συλλόγου Γυναικών Μήλου (ΜΙΜΑΛΙΣ)

Η εφηβική χορωδία της Μουσικής Σχολής του Πολιτιστικού Συλλόγου “Μηλίων Τέχνες” είναι μετεξέλιξη της Παιδικής Χορωδίας, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Μήλου, σχεδόν μία δεκαετία πριν και απαρτίζεται από νέους και νέες 11-18 ετών. Έχοντας ως εφαλτήριο την προσωπική έκφραση των χορωδών και την καλλιέργεια του μουσικού τους ενστίκτου, χρόνια τώρα κοσμεί τα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού. Το ρεπερτόριο της έχει παρουσιαστεί σε πολυάριθμες εκδηλώσεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα έργων από τον κλασικό έως και τον μοντέρνο χώρο. Μεταξύ των εμφανίσεων της ξεχωρίζουν η συμμετοχή της στην τιμητική εκδήλωση αναγόρευσης του Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμο Δημότη του Νησιού, η παρουσίαση της Λιλιπούπολης με την ορχήστρα του Αιγαίου υπό την διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού, η σύμπραξη συναυλίας με τον Λαυρεντη Μαχαιρίτσα καθώς και η μόνιμη συμμετοχή της στο θερινό φεστιβάλ Δήμου Μήλου το οποίο τελείται στο Αρχαίο Θέατρο του νησιού από το 2016. Από το 2013, την επιμέλεια της χορωδίας έχει ο κ Νικόλαος Χατζηγιάννης.

Η παιδική χορωδία της Μουσικής Σχολής του Πολιτιστικού Συλλόγου “Μηλίων Τέχνες”, δημιουργήθηκε το 2007 και αποτελείται από παιδιά ηλικίας 6 έως 10 ετών, με διδάσκουσα την κα. Έρρικα Κυρίτση. Το ρεπερτόριο της χορωδίας προέρχεται μέσα από την πλούσια ελληνική μουσική. Υπάρχουν τόσοι ποιητές και συνθέτες που μαγεύουν και εμπνέουν την χορωδία, σκοπός της οποίας είναι να δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να ταξιδεύουν μέσα από τα τραγούδια στον υπέροχο κόσμο της μουσικής, που ευφραίνει την καρδιά τους και βοηθάει στην έκφραση των συναισθημάτων τους.

Τα Βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ είναι ένας θεσμός που εδραιώθηκε από τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY, ο οποίος επιβραβεύει την Περιβαλλοντική Ευαισθησία για ενέργειες και έργα που υλοποιήθηκαν στη διάρκεια του προηγούμενου έτους με προσανατολισμό στην προστασία του Περιβάλλοντος. Τα βραβεία απλώνονται σε πέντε τομείς, οι οποίοι είναι αφιερωμένοι σε Επιστημονικό έργο και Διπλωματική Εργασία για το Αστικό Περιβάλλον, σε περιβαλλοντικό έργο Οργανισμών και Κρατικών Υπηρεσιών, σε περιβαλλοντικό έργο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε αναφορές για το περιβάλλον από Μέσα Ενημέρωσης και σε περιβαλλοντικό έργο Επιχειρήσεων.

Στη Τελετή απονομής των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018 εκτιμάται πως ένας σημαντικός αριθμός εκπροσώπων της Επιστημονικής Κοινότητας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Μέσων Ενημέρωσης και Επιχειρήσεων θα επισκεφθεί το νησί της Μήλου για να παρακολουθήσει την Τελετή, η οποία υλοποιείται με τη φιλοξενία και σημαντική υποστήριξη του Δημου Μήλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ