QualityNet Foundation: Παρουσιάζει τα Bravo Schools

Ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει ο οργανισμός QualityNet Foundation, παρείχε η αντιπρόεδρος Χρυσούλα Εξάρχου.

Το QualityNet Foundation, στα 20 χρόνια λειτουργίας του, αποτελεί έναν εξειδικευμένο στα θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης Οργανισμό, ο οποίος ως στόχο έχει να δημιουργήσει εργαλεία και μεθοδολογίες για την υποστήριξη των επιχειρήσεων στην υιοθέτηση πρακτικών Βιώσιμης Ανάπτυξης και Υπεύθυνης Λειτουργίας και να συμβάλλει στη δημιουργία των ενεργών πολιτών του αύριο μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που αναπτύσσει. Αποτελεί ένα μεγάλο Δίκτυο Υπεύθυνων Οργανισμών & Ενεργών Πολιτών που συνεργαζόμενο με Θεσμικούς, Επιχειρηματικούς και Κοινωνικούς Φορείς συμβάλλει στη δημιουργία ενός Βιώσιμου μέλλοντος.

Μια από τις σημαντικότερες  πρωτοβουλίες του QualityNet αποτελεί ο θεσμός Bravo. O εν λόγω θεσμός αναπτύσσει έναν κοινωνικό διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη για ένατη συνεχή χρόνια, με βάση τις Πρωτοβουλίες και τα προγράμματα Βιώσιμης Ανάπτυξης που υλοποιούνται από Επιχειρήσεις, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Κοινωνία των Πολιτών. Στόχος του θεσμού είναι η προώθηση μιας ευρύτερης κουλτούρας Βιώσιμης Ανάπυξης στη χώρα μας.Τα Bravo Sustainability Awards 2018 ολοκληρώνουν τον διάλογο που με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού κοινωνικών εταίρων και ενεργών πολιτών, αναδεικνύοντας τις πρωτοβουλίες που ξεχωρίζουν. Η καταθέση συμμετοχών για το Bravo 2018 θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 10 Ιουνίου στο www.bravo.sustainablegreece2020.com.

Κάθε χρόνο στο Θεσμό διαλόγου Bravo συμμετέχουν 200 Κοινωνικοί Εταίροι, εκπρόσωποι Φορέων που δημιουργούν τις τάσεις στη χώρα μας και που έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν στην αλλαγή του τρόπου σκέψης και του μοντέλου ανάπτυξης, όπως εκπρόσωποι Θεσμικών και Επιχειρηματικών Φορέων, της Ακαδημαϊκής και της Επιχειρηματικής Κοινότητας, Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας Πολιτών, καθώς και εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και του ευρύτερου χώρου του πολιτισμού και της Ελληνικής διανόησης που μαζί με περισσότερους από 10.000 Ενεργούς Πολίτες αναπτύσσουν διάλογο και καταθέτουν τις απόψεις τους .

To Bravo Schools είναι η νέα καινοτομία που παρουσιάζει φέτος ο Θεσμός Bravo, όπου οι  Ενεργοί πολίτες του αύριο μας παρουσιάζουν τις δικές τους προτάσεις για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου ,μέσα από τις εκπαιδευτικές προσεγγίσεις που έχουν αναπτύχθεί στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους, που υλοποιεί το εκπαιδευτικό τμήμα του  QualityNet Foundation στην Ελλάδα σε συνεργασία με το World Largest Lesson, την Unicef  και την Unesco.

Η Πρωτοβουλία Bravo Schools εντάσσεται στην Παγκόσμια καμπάνια του ΟΗΕ για την προώθηση των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Τον πρώτο χρόνο της υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος & του Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Bravo Schols συμμετείχαν 1.000 σχολεία με περισσότερες  από 570 προγράμματα τα οποία θα παρουσιασθούν σε μια μεγάλη γιορτή στις 7 Ιουνίου,στο Μουσείο Μπενάκη,Πειραιώς.

Τέλος, η πρωτοβουλία Sustainable Greece 2020 αποτελεί μια εθνική πρωτοβουλία που στόχο έχει την προώθηση της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης στα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας στην Ελληνική αγορά Τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος . Αναπτύσσεται από το QualityNet Foundation, σε συνεργασία με θεσμικούς Φορείς , 35 Επιχειρηματικούς Φορείς όπως ο ΣΕΒ, το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, το ΕΒΕΑ, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Εταιριών (ΣΦΕΕ), η Ελληνική Ένωση Τραπεζών  και το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε συνεργασία με 120 Επιχειρήσεις και με  65 Οργανισμούς  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και 45 Κοινωνικούς Φορείς , με την υποστήριξη Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οργανισμών, όπως το German Council for Sustainable Development, το World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) και το European Sustainable Development Network (ESDN).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ