Συμμετοχή EuroCharity στη «Δράση για το κλίμα»

Η EuroCharity συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Clima) με το σύνθημα: «Ο κόσμος που σας αρέσει. Με το κλίμα που θέλετε». Η εκστρατεία επιδιώκει να θέσει πρακτικές λύσεις στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης για την αλλαγή του κλίματος και να καταδείξει τον τρόπο με τον οποίο η δράση για το κλίμα μπορεί να αυξήσει την ευημερία και να αποφέρει οικονομικά οφέλη στους Ευρωπαίους πολίτες.
Η Επίτροπος κ. Connie Hedegaard, αρμόδια της δράσης για το κλίμα, εγκαινίασε την πανευρωπαϊκή επικοινωνιακή εκστρατεία στις 8 Οκτωβρίου, στο Δημαρχείο του Λονδίνου, σε συνεργασία με περισσότερους από 70 οργανισμούς από ολόκληρη την Ευρώπη. Η EuroCharity ως επίσημος Partner της εκστρατείας συμμετείχε στην εκδήλωση, εκπροσωπούμενη από τον κ. Μιχάλη Σπανό, Διευθύνοντα Εταίρο.

Η εκστρατεία, με άξονα έναν ιστότοπο που θα είναι σύντομα διαθέσιμος στις 23 γλώσσες της Ε.Ε., σχεδιάστηκε ως μια συμμετοχική πλατφόρμα, όπου τα άτομα, οι επιχειρήσεις και οι τοπικές ομάδες θα είναι σε θέση να «ανεβάσουν», να προωθήσουν και να συζητήσουν τις λύσεις που προτείνουν για χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να λάβουν μέρος στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό για την εξεύρεση της καλύτερης και πλέον πρωτότυπης λύσης.

Οι συνεργασίες με οργανώσεις που κινούνται στο ίδιο πνεύμα αποτελούν κεντρικό στοιχείο της εκστρατείας. H ΕuroCharity ήταν από τους πρώτους partners που δήλωσε τη δέσμευσή της, ενώ περισσότεροι από 70 οργανισμοί έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους ως εταίροι της εκστρατείας, μεταξύ των οποίων επιχειρηματικές ενώσεις, πανεπιστήμια, μη κυβερνητικές οργανώσεις και κυβερνητικοί φορείς.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση με τίτλο: «Οράματα για έναν κόσμο όπως τον θέλετε», οι εταίροι της εκστρατείας και απλοί πολίτες πλαισίωσαν την Επίτροπο κα Hedegaard, τον κ. Ed Davey, Υπουργό Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλους ομιλητές για την έναρξη του διαλόγου. Ο διάλογος μεταδόθηκε απευθείας στη σελίδα της εκστρατείας στο Facebook, ενώ μπορούσαν να υποβάλλουν προτάσεις και μέσω Twitter. Θα ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις σε ορισμένα κράτη μέλη, όπως στη Βουλγαρία, στην Ιταλία, στην Πολωνία και στην Πορτογαλία κατά τη διετία 2012-2013.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ