OTE & COSMOTE δίπλα στους πρωτοετείς

    Φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, στηρίζουν για ενδέκατη συνεχή χρονιά ο ΟΤΕ και η COSMOTE, προκηρύσσοντας το Πρόγραμμα Υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, για πρωτοετείς φοιτητές Ελληνικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Το φετινό πρόγραμμα ενδυναμώνεται με πέντε επιπλέον υποτροφίες και την προσθήκη, για πρώτη φορά, των δύο μεγάλων αστικών κέντρων, Αττικής και Θεσσαλονίκης.

    Για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, ο ΟΤΕ και η COSMOTE θα απονείμουν είκοσι (20) Υποτροφίες, ύψους δεκαπέντε χιλιάδων διακοσίων ογδόντα ευρώ (15.280€)  η καθεμία. Υποψήφιοι μπορούν να είναι όσοι έχουν πετύχει μέσω του συστήματος Πανελλήνιων εξετάσεων σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Α.Ε.Ι.) Πανεπιστημιακού Τομέα της χώρας μας ως πρωτοετείς φοιτητές (εξαιρούνται οι Στρατιωτικές Σχολές) και έχουν αποφοιτήσει το 2012, από δημόσιο γενικό Λύκειο των νομών: Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κυκλάδων, Μαγνησίας, Ρεθύμνου, Σάμου, Σερρών, Φθιώτιδας.  Επιπλέον, η COSMOTE θα απονείμει και Τιμητικές Διακρίσεις, συνοδευόμενες από το ποσό των χιλίων πεντακοσίων είκοσι οχτώ ευρώ (1.528€)  η καθεμία, σε επιλεγμένους υποψηφίους που ξεχώρισαν για τις σχολικές και εξωσχολικές τους επιδόσεις. Βασικό κριτήριο για την αξιολόγηση και επιλογή των υποψήφιων υποτρόφων είναι η κοινωνική  και οικογενειακή τους κατάσταση (ΑμεΑ, πολύτεκνες οικογένειες, χαμηλό εισόδημα κλπ.).

    Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα www.ote-cosmote-scholarships.gr και οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους μέχρι και τις 24 Οκτωβρίου 2012. Σημειώνεται ότι οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα υποτροφιών, καθώς και τα κριτήρια επιλογής, περιγράφονται στην αναλυτική προκήρυξη (www.ote-cosmote-scholarships.gr).

    Το Πρόγραμμα Υποτροφιών έχει ξεκινήσει από το 2002, και μέχρι σήμερα έχουν απονεμηθεί συνολικά 106 Υποτροφίες και 231 Τιμητικές Διακρίσεις, η αξία των οποίων υπερβαίνει το 1,6 εκατ. ευρώ, έχοντας ήδη καλύψει την ελληνική περιφέρεια δύο φορές.

    Μέσα από τη συγκεκριμένη δράση Εταιρικής Υπευθυνότητας, ο ΟΤΕ και η COSMOTE συνεχίζουν να είναι δίπλα στους νέους και τις οικογένειές τους για να σχεδιάσουν το μέλλον τους, όπως το ονειρεύονται.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ