ΟΠΑΠ:Ενεργά δίπλα στις ανάγκες των πολιτών

    Μετά από μια δοκιμαστική περίοδο λειτουργίας, παραδόθηκαν και επίσημα στο Γενικό Νοσοκομείο Μολάων Λακωνίας, τρία σύγχρονα διαγνωστικά και επεμβατικά μηχανήματα, δωρεά της ΟΠΑΠ Α.Ε. Πρόκειται για ένα ψηφιακό ακτινολογικό συγκρότημα, ένα υπερηχοτομογράφο γενικής χρήσης και ένα ορθοπαντογράφο.

    Με τον σύγχρονο αυτό εξοπλισμό καλύπτονται οι ανάγκες περίπου 12.000 ασθενών το χρόνο, πολλοί από τους οποίους, έως σήμερα, αναγκάζονταν να ταξιδέψουν σε άλλα, μεγαλύτερα αστικά κέντρα, προκειμένου να υποβληθούν σε ορισμένες εξετάσεις και επεμβάσεις.

    Και η δωρεά αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για την υγεία, το οποίο αναπτύσσει η ΟΠΑΠ Α.Ε. τα τελευταία χρόνια, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον της στον εξοπλισμό νοσοκομείων στο κέντρο και την περιφέρεια. Με τον τρόπο αυτό η ΟΠΑΠ Α.Ε. επιδιώκει να μεγιστοποιήσει το κοινωνικό όφελος από τη λειτουργία της, κάτι που επισημάνθηκε ιδιαίτερα από τους υπεύθυνους του Γενικού Νοσοκομείου Μολάων, κατά την επίσημη παραλαβή του εξοπλισμού.

    Είναι γνωστό πως οι περιφερειακές υγειονομικές μονάδες πάσχουν από στήριξη και εξοπλισμό. Τέτοιες ενέργειες, κατά συνέπεια, είναι άξιες προβολής και επαίνων, μιας και βοηθούν συμπολίτες μας οι οποίοι κατά το παρελθόν είχαν ταλαιπωρηθεί με ταξίδια στα αστικά κέντρα για απλές εξετάσεις. Με τον εξοπλισμό που δώρισε η ΟΠΑΠ Α.Ε. στο Γενικό Νοσοκομείο Μολάων έχουν τη δυνατότητα να εξετάζονται περίπου 12.000 ασθενείς το χρόνο” υπογράμμισε ο Διευθυντής του Τμήματος ΩΡΛ Χριστόφορος Δαβανέλος.

    Πρόκειται για μια μεγάλη προσφορά της ΟΠΑΠ Α.Ε., για εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, με ακρίβεια στα αποτελέσματα“, επεσήμανε ο Διευθυντής του Ακτινολογικού Τμήματος Στυλιανός Αλεξίου.

    Ο εξοπλισμός που δώρισε η ΟΠΑΠ Α.Ε στο Νοσοκομείο εξυπηρετεί ήδη χιλιάδες ασθενών που σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να ταξιδέψουν χιλιόμετρα μακριά για διάγνωση αλλά και επέμβαση“, τόνισε η Αναπληρώτρια Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μολάων Κατερίνα Πριφτάκη, η οποία ευχαρίστησε την διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. για τη δωρεά, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Ελπίζω αυτή η κίνηση να έχει και άλλους μιμητές στο άμεσο μέλλον, μιας και η Περιφέρεια χρειάζεται μεγάλη στήριξη”.

    Υπενθυμίζουμε ότι από το 2008 έως σήμερα οι δωρεές σε εξοπλισμό νοσοκομείων στο κέντρο και στην περιφέρεια που έχει γίνει ή βρίσκεται στη φάση της υλοποίησης από την ΟΠΑΠ Α.Ε., ξεπερνά σε αξία τα 10,5 εκατομμύρια ευρώ.

    Μεταξύ των νοσοκομείων που έχουν ενταχθεί ως τώρα σ’ αυτό το πρόγραμμα ΕΚΕ της ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι τα Νοσοκομεία Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”, “Αγία Σοφία” και Πεντέλης, όπως, επίσης, ο “Ευαγγελισμός”, οι “Άγιοι Ανάργυροι”, “Άγιος Σάββας”,”Μεταξά”  “Αμαλία Φλέμινγκ”, Θριασίου, “Γεωργίου Γεννηματά”, “Αγία Όλγα”, ΚΑΤ, “Αρεταίειο” στην Αττική, ΑΧΕΠΑ και“Άγιος Παύλος” στη Θεσσαλονίκη και τα στην περιφέρεια το Νοσοκομείο Παίδων “Καραμανδάνειο” Πάτρας, “Άγιος Διονύσιος”  Αίγινας, Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων, Γενικά Νοσοκομεία Αγίου Νικολάου Κρήτης, Κ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ