CSE: Οι 5 σημαντικές τάσεις και προκλήσεις για τις Εκθέσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης

Το Κέντρο Αειφορίας (CSE) ανακοινώνει τη δημοσίευση της  Έρευνάς του  για τις Τάσεις στις Εκθέσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης και Μη Χρηματοοικονομικών Στοιχείων στην Ευρώπη.

Η έρευνα αξιολόγησε  τετρακόσιες εβδομήντα πέντε (475) εταιρίες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 20% περίπου του συνόλου των εταιριών που εκδίδουν Εκθέσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης (Εταιρικής Υπευθυνότητας) και μη Χρηματοοικονομικών Στοιχείων. Οι εταιρίες ανήκουν κυρίως σε οκτώ (8) κορυφαίους επιχειρηματικούς τομείς: οικονομικές υπηρεσίες, κατασκευές, τρόφιμα και ποτά, διακίνηση και αποθήκευση, χημικά προϊόντα, φαρμακευτικά προϊόντα, τηλεπικοινωνίες, ενέργεια.

Η καινοτόμος έρευνα περιλαμβάνει συγκριτική ανάλυση των σημαντικότερων στόχων βιώσιμης ανάπτυξης στους οποίους επικεντρώνονται οι Ευρωπαϊκές Εταιρείες, καθώς και των πρακτικών που υιοθετούνται σχετικά με τη μέτρηση του κοινωνικού τους αποτυπώματος στην κοινωνία, εργασία και οικονομία. Εξετάζεται, επίσης, η επίδραση που έχει η Ευρωπαϊκή Οδηγία για τη δημοσιοποίηση μη-οικονομικών στοιχείων, καθώς και τα standards που επιλέγονται, οι πρακτικές για Εξωτερική Διασφάλιση και η  ένταξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ην.Εθνών (SDGs) στη στρατηγική των Ευρωπαϊκών Εταιρειών.

Πέρα από τις τάσεις που καταγράφει, η έρευνα επισημαίνει και κάποιες σημαντικές προκλήσεις, ενώ παρουσιάζονται παραδείγματα και καλές πρακτικές.

Η Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Έρευνας στην Ελλάδα, 22-23 Νοεμβρίου

Τα αποτελέσματα της έρευνας και οι 5 σημαντικές τάσεις θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κέντρου Αειφορίας (CSE)  “The New GRI Standards Certified Training on Sustainability Reporting” στις 22-23 Νοεμβρίου.

Το εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα για περισσότερα από 8 χρόνια από το Κέντρο Αειφορίας (CSE) ως επίσημο εκπαιδευτικό συνεργάτη του Διεθνούς Οργανισμού Global ReportingInitiative (GRI). Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες και στελέχη Εταιρικής Υπευθυνότητας που θέλουν να αποκτήσουν έγκυρη και πρακτική γνώση σχετικά με τη δημιουργία Εκθέσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας σύμφωνα με τα νέα Πρότυπα του GRI καθώς και τη νέα Ελληνική Νομοθεσία. Θα παρουσιαστούν επίσης οι νέοι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs) και πώς ενσωματώνονται στα νέα Πρότυπα. Η επιτυχής ολοκλήρωση της εκπαίδευσης κατοχυρώνεται διεθνώς με απευθείας πιστοποίηση από το GRI.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ