Αττικές Διαδρομές Α.Ε.: Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας για το 2017

Την 4η ετήσια Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας για το 2017 εξέδωσε η Εταιρεία Λειτουργίας της Αττικής Οδού, «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.», η οποία συμπλήρωσε 18 χρόνια λειτουργίας. Η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας για το 2017 έχει συνταχθεί στo πλαίσιο της Οδηγίας 2014/95/EU, ενώ ακολουθεί τη βασική επιλογή (Core) του διεθνούς προτύπου Global Reporting Initiative(GRI) και παρουσιάζει τις δράσεις της Εταιρείας στους τέσσερις βασικούς πυλώνες: τον Εργαζόμενο, την Κοινωνία, το Περιβάλλον και την Αγορά.

H «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» υιοθέτησε φέτος, για πρώτη φορά,  τους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals), έτσι όπως προκύπτουν από την Ατζέντα 2030 των Ηνωμένων Εθνών. Με τον τρόπο αυτό, η Εταιρεία επιθυμεί να ενισχύσει την επίτευξη των στόχων που συνδέονται με την ασφάλεια και την ευημερία, την προστασία του περιβάλλοντος, την ισότητα των φύλων και την ηθική στην εργασία.

Μέσω της Έκθεσης Εταιρικής Υπευθυνότητας,  η «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.»  παρουσιάζει τα πλήρη και μετρήσιμα στοιχεία, σύμφωνα με το πρότυπο Global Reporting Initiative, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες της Αττικής Οδού και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όχι μόνο να γνωρίσουν τις δράσεις της Εταιρείας, αλλά και να τις αξιολογήσουν.

Η «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.», κατά το 2017, συνέχισε να υπηρετεί με αφοσίωση και δυναμισμό τη βασικότερη αξία της, αυτή της βελτίωσης του επιπέδου οδικής ασφάλειας, τόσο για τους εργαζόμενους της Εταιρείας, όσο και για τους χρήστες του αυτοκινητόδρομου. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, κος Βασίλης Χαλκιάς, δήλωσε σχετικά: «Πιστεύουμε ότι η διαρκής εκπαίδευση των εργαζομένων πάνω στο θέμα της οδικής ασφάλειας αποτελεί μία ουσιαστική παράμετρο βελτίωσης, τόσο των ίδιων, όσο και των υπηρεσιών που παρέχουμε. Παράλληλα, συνεχίσαμε τις δράσεις για την ενημέρωση του κοινού σε θέματα οδικής ασφάλειας και απευθυνθήκαμε και στα παιδιά, ήτοι στους μελλοντικούς οδηγούς».

Παράλληλα, η Εταιρεία παρέμεινε κοντά στην κοινωνία μέσα από ουσιαστικές δράσεις. Ενδεικτικά, η «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» συνέβαλε αποφασιστικά στις επισκευές για την αναμόρφωση σχολικών υποδομών, μία δράση που ξεκίνησε το 2016 και συνεχίστηκε και το 2017 σε περισσότερα σχολεία, πάντα με την πολύτιμη συνδρομή της «Αττική Οδός Α.Ε.» που ανέλαβε το κόστος των υλικών και του εξοπλισμού.  Επίσης, η «Αττικές Διαδρομές Α.Ε», σε συνεργασία και με την «Αττική Οδός Α.Ε.», παρείχαν ουσιαστική βοήθεια τον Νοέμβριο του 2017 στους πληγέντες συμπολίτες μας στη Μάνδρα Αττικής. Τέλος, βαρύτητα δόθηκε και στην προστασία του περιβάλλοντος, με τις μετρήσεις του ανθρακικού αποτυπώματος από τις δράσεις και τις καταναλώσεις της Εταιρείας, αλλά και με τη συμμετοχή σε προγράμματα ανακύκλωσης χαρτιού, πλαστικών, μπαταριών, ελαστικών και άλλων προϊόντων.

Δέσμευση της «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» για το μέλλον αποτελεί η προσπάθεια αύξησης της εθελοντικής παρουσίας της σε ενέργειες που σχετίζονται με τις εταιρικές αξίες, η αύξηση των δράσεών της για την οδική ασφάλεια, η πραγματοποίηση δράσεων για την τοπική κοινωνία, η ενίσχυση της εκπαίδευσης του προσωπικού αλλά και του καλού εργασιακού κλίματος, καθώς και η ενημέρωση του προσωπικού σε θέματα περιβαλλοντικής συνείδησης. Η «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.», μάλιστα, αξιολογήθηκε πρόσφατα για τις δεσμεύσεις και την υλοποίησή τους στους παραπάνω τομείς και βραβεύτηκε με το CR Index Bronze Award 2017-2018 του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης CRI. Το βραβείο αυτό είναι το 3ο κατά σειρά που λαμβάνει,  μετά από δύο συνεχείς διακρίσεις CRI Pass που έχουν προηγηθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here