Υβριδικό Σπίτι: Μηδαμινό ενεργειακό αποτύπωμα

Η υβριδική κατοικία που πρόσφατα παρουσίασε η κατασκευαστική Μπατιστάτος, δεν μεριμνά μόνο για την απαλλαγή από τις δαπάνες θέρμανσης, αλλά φροντίζει συνολικά για την προστασία του περιβάλλοντος.

Πιο συγκεκριμένα, το υβριδικό σπίτι, σέβεται τους υδάτινους πόρους, εντάσσοντας στον σχεδιασμό του την δεξαμενή ομβρίων υδάτων για το πότισμα του κήπου, μη σπαταλώντας πολύτιμο πόσιμο νερό, ενώ συγχρόνως τα βιολογικά απορρίμματα ανακυκλώνονται με σύστημα κομπόστ και βιολογικό βόθρο, με ειδικά συστήματα ανακύκλωσης να «εκμεταλλεύονται» τα πλαστικά, τα χάρτινα και τα αλουμινένια απορρίματα.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί, πως σε ότι αφορά το συνολικό περιβάλλον, το  ενεργειακό αποτύπωμα του υβριδικού σπιτιού είναι πολύ χαμηλό και η συνεισφορά στο περιβάλλον μιας υβριδικής κατοικίας μόλις 100μ2, ισοδυναμεί με 6,5 περίπου στρέμματα δάσους. Αυτό προκύπτει από την αποφυγή ρύπων CO2 από το υβριδικό σπίτι, που ισοδυναμεί με την απορρόφηση διοξειδίου του άνθρακα από περίπου 300 δένδρα.

Το υβριδικό σπίτι τέλος πρέπει να παράγει την ενέργεια που καταναλώνει. Αυτό επιτυγχάνεται από την γεωθερμία, από τα ηλιακά θερμικά συστήματα και από τα φωτοβολταϊκά. Η κατασκευαστική Μπατιστάτος, στον αντίποδα του όγκου των ενεργειακών αναγκών μιας κατοικίας, αντιπαραθέτει τον συνδυασμό ανανεώσιμων μορφών ενέργειας, σε μέγεθος  και έκταση, που να καλύπτουν όλες αυτές σχεδόν τις ανάγκες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ