CSR HELLAS: Aναφύτευση κατά μήκος της Λεωφόρου Μαραθώνος και αντικατάσταση των καμένων στάσεων ΚΤΕΛ

Το CSR HELLAS, θεσμικός εκφραστής της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, συνεχίζει τις πρωτοβουλίες που από την πρώτη στιγμή ανέλαβε για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις τραγικές πυρκαγιές στις 23 Ιουλίου 2018 στην Ανατολική Αττική, συντονίζοντας δράσεις σε συνεργασία με τα μέλη του.

Στο πλαίσιο αυτό και εν όψει της διοργάνωσης του Αυθεντικού Μαραθώνιου Δρόμου στην κλασσική διαδρομή στις 11 Νοεμβρίου 2018, ολοκληρώθηκε η αναφύτευση της Λεωφόρου Μαραθώνος μήκους 4,1 χλμ. (δυτικό πρανές) που επλήγη από την καταστροφική πυρκαγιά, έργο που ανέλαβε η Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ. Για τον σκοπό αυτό, προσφέρθηκαν από την εταιρεία και φυτεύτηκαν 1.300 δενδρύλλια από τα φυτώριά της στην Ελευσίνα και την Πάτρα, καθώς και 40 ελαιόδεντρα που προσέφερε η ΕΡΓΟΣΕ. Το έργο βασίστηκε σε μελέτη που εκπόνησε το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων κατά παραγγελία των αρμόδιων αρχών και στην υλοποίησή του συμπεριελήφθησαν όλα τα στάδια, από την προετοιμασία του εδάφους μέχρι τη φύτευση και την επίβλεψη της περιοχής τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαρτίου 2019.

Συνεχίζοντας προς την ίδια κατεύθυνση για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση και επανένταξη της περιοχής στην οικονομική και κοινωνική ζωή, το CSR HELLAS σε συνεργασία με το Δήμο Μαραθώνα προχωρά ήδη στην αποξήλωση και σε δεύτερο χρόνο στην αντικατάσταση των καμένων στάσεων ΚΤΕΛ κατά μήκος της ίδιας διαδρομής, με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών που χρησιμοποιούν για τη μετακίνησή τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι παραπάνω πρώτες δράσεις του CSR HELLAS και των επιχειρήσεων-μελών του εντάσσονται σε ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένης συνεργασίας, που αναπτύσσει σταδιακά τόσο με την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση όσο και με την Πολιτεία σε κεντρικό επίπεδο, με στόχο την συμβολή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην κάλυψη αναγκών που δεν προβλέπεται να καλυφθούν από τα μέτρα στήριξης της Πολιτείας. Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ευρύτερου πλαισίου συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που θα μπορεί να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες δημιουργίας οφέλους για την πληγείσα περιοχή και τους κατοίκους της, λειτουργώντας ως παράδειγμα συμβολής στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης με ορίζοντα το 2030 και ειδικότερα στο Στόχο 17 που θέτει στο επίκεντρο την αξία της συνεργασίας.