Η Δρ. Τζέιν Γκούντολ στο θέατρο Παλλάς: “Λόγοι για να ελπίζουμε”

Σε ένα κατάμεστο θέατρο Παλλάς  πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2018,  η ομιλία της διεθνούς φήμης πρωτευοντολόγου, ηθολόγου και Πρέσβειρας Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών Δρ. Τζέιν Γκούντολ (Dr. Jane Goodall). Η ομιλία της Δρος Γκούντολ με τίτλο “Λόγοι για να ελπίζουμε” ενθουσίασε και προβλημάτισε τους εκατοντάδες θεατές, που εμπνεύστηκαν τόσο από τη συγκλονιστική προσωπική ιστορία της Τζέιν Γκούντολ για την πρωτοπόρο έρευνά της πάνω στους χιμπαντζήδες, που άλλαξε τα δεδομένα για όσα πιστεύουμε για τον κοντινότερο μας συγγενή, όσο και από το όραμά της για το μέλλον, και τις προσπάθειες της ώστε η νέα γενιά να παλέψει για ένα καλύτερο αύριο για όλους τους κατοίκους του πλανήτη μας.

Την ομιλία συντόνισε ο Δρ. Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, συνιδρυτής και γενικός διευθυντής της SciCo, ενώ τη Δρα Tζέιν Γκούντολ προλόγισαν η Δρ. Άννα Κατωγυρίτη, κτηνίατρος και γενική διευθύντρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού “Jane Goodall’s Roots & Shoots Greece”, η κα Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση, ιδρύτρια και πρόεδρος  της φιλοζωικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης  “Save a Greek Stray”, και η κα Ανδρίτσου Αναστασία, διευθύντρια του British Council Greece. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης η Βρετανίδα Πρέσβης στην Ελλάδα, η α.ε. κα Kate Smith, CMG.

To πρώτο μέρος της ομιλίας της Δρος Γκούντολ επικεντρώθηκε στιςπροσωπικές της εμπειρίες κατά την πολύχρονη μελέτη των χιμπαντζήδων στο Gombe της Τανζανίας. Στη συνέχεια η Δρ. Γκούντολ αναφέρθηκε στο έργο στο οποίο έχει αφιερώσει τη ζωής της, την προστασία των χιμπαντζήδων, του περιβάλλοντος τους και των δικαιωμάτων των γυναικών αλλά και την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς ώστε να ενστερνιστούν τις αξίες αυτές και να χτίσουν ένα καλύτερο μέλλον. Το έργο και το όραμα αυτό ενσαρκώνουν το Ινστιτούτο Τζέιν Γκούντολ (the Jane Goodall Institute) και ο οργανισμός Jane Goodall’s Roots & Shoots Greece. Το “Roots & Shoots”, είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δημιούργησε η Δρ Γκούντολ το 1991 με σκοπό να ενθαρρύνει παιδιά και νέους ώστε να αναλάβουν θετικές δράσεις για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τα ζώα. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε περισσότερες από 80 χώρες και έχει πάνω από 150.000 ομάδες παιδιών και νέων διεθνώς. Η ομιλία ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις από το κοινό.

Η ομιλία της Δρος Γκούντολ ήταν ένα μήνυμα αισιοδοξίας, μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, με τις συνεχιζόμενες απειλές για την επιβίωση τόσο των ζώων τόσο και του ανθρώπου, αλλά και την κλιματική αλλαγή. Η ομιλία της μας έδειξε ότι πράγματι υπάρχουν “λόγοι για να ελπίζουμε”, δίνοντας φτερά στη νέα γενιά.

Η επίσκεψη της Δρ. Τζέιν Γκούντολ στην Ελλάδα είναι μία πρωτοβουλία του εκπαιδευτικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού Jane Goodall’s Roots & Shoots Greece, και η ομιλία της στην Αθήνα συνδιοργανώθηκε από το Jane Goodall’s Roots & Shoots Greece, τη φιλοζωική μη κερδοσκοπική οργάνωση Save A Greek Stray, το Θέατρο Παλλάς, το British Council Greece και τη SciCo, με την υποστήριξη της Βρετανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν τα American Community Schools και το St George Lycabettus Hotel.

Μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να συμβάλλετε στο έργο του Ινστιτούτου Τζέιν Γκούντολ και στις δράσεις που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα μέσω της ιστοσελίδας: www.rootsandshoots.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ