Ο Όμιλος FOURLIS συμμετείχε στη δράση «Companies Give Meds!» του Οργανισμού GIVMED

Ο Όμιλος FOURLIS, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας που υλοποιεί, προχώρησε σε συνεργασία με τον Οργανισμό GIVMED, ο οποίος δρα για την αξιοποίηση περισσευούμενων φαρμάκων και την προσφορά τους σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

Όμιλος FOURLIS συμμετείχε στο πρόγραμμα «Companies Give Meds!» που υλοποιεί ο Οργανισμός και μέσω του οποίου επισκέπτεται εταιρείες προκειμένου να ενημερώσει τους εργαζόμενους για τη σημασία της αξιοποίησης των φαρμάκων που δεν χρησιμοποιούν πια, αλλά και να τους δώσει την ευκαιρία να προσφέρουν τα φάρμακα που περισσεύον στο οικιακό τους φαρμακείο σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

Μέσω της δράσης αυτής, η οποία φιλοξενήθηκε σε εγκαταστάσεις των εταιρειών του Ομίλου στην Αττική και συγκεκριμένα στην έδρα του Ομίλου στο Μαρούσι καθώς και στα καταστήματα ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο και ΙΚΕΑ Αιγάλεω, οι εργαζόμενοι του Ομίλου FOURLIS κατάφεραν να συγκεντρώσουν 545 κουτιά φαρμάκων, συνολικής αξίας 4.044,72 ευρώ τα οποία ο Οργανισμός διοχέτευσε σε 24 κοινωφελείς φορείς στην Ελλάδα μεταξύ των οποίων κοινωνικά φαρμακεία, γηροκομεία, κέντρα ατόμων με Αλτσχάιμερ ή αυτισμό και κέντρα προστασίας ανηλίκων.

Τα φάρμακα που συγκεντρώθηκαν κάλυψαν ανάγκες σε περιοχές εντός Αττικής και συγκεκριμένα στις περιοχές Γαλατσίου, Πειραιά, Ταύρου, Κηφισιάς, Μελισσίων, Αγ. Παρασκευής, Νέας Φιλαδέλφειας, Ελληνικού, Καλλιθέας, Παλλήνης, Ίλιον, Ηλιούπολης, Αθήνας, Δάφνης, Μοσχάτου, Θρακομακεδόνων, Χαλανδρίου και Άνω Λιοσίων, ενώ καλύφθηκαν ανάγκες και σε Χίο, Νάξο, Λήμνο, Πρέβεζα και Νάουσα. Οι φορείς στους οποίους παραδόθηκαν τα φάρμακα έχουν πιστοποιημένο φαρμακοποιό ο οποίος είναι υπεύθυνος για την διαδικασία δωρεάς φαρμάκων προκειμένου να δίνονται σε ασθενείς που διαθέτουν αποδεικτικά χαμηλού εισοδήματος και έχουν εγκεκριμένη συνταγή γιατρού για το φάρμακο που παραλαμβάνουν.

Ο Όμιλος FOURLIS, επιθυμώντας να ενισχύσει περαιτέρω τη συνεισφορά των εργαζομένων του στο πρόγραμμα «Companies Give Meds!» καθώς και το έργο του οργανισμού GIVMED προχώρησε, επίσης, στην καταβολή χρηματικής χορηγίας προς τον Oργανισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ