Σύμπραξη του ΕΟΜ με την INTERAMERICAN

Εν όψει της Πανελλήνιας Ημέρας Δωρεάς Οργάνων, ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.) και η INTERAMERICAN ανακοινώνουν την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, με στόχο την πρακτική υποστήριξη της διακομιδής οργάνων και ιστών προς μεταμόσχευση, καθώς και τη σύμπραξη στην προσπάθεια διάδοσης της ιδέας της δωρεάς.

Συγκεκριμένα, η INTERAMERICAN θα διαθέτει, σε περίπτωση ανάγκης, ασθενοφόρα οχήματα του στόλου της για την επείγουσα μεταφορά μοσχευμάτων και κατά περίπτωση, θα υποστηρίζει τη διακομιδή από αέρος, με διάθεση εναέριου μέσου. Παράλληλα, η εταιρεία θα εξετάσει τον τρόπο κάλυψης με δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλιση των χειρουργικών ομάδων των Μονάδων Μεταμόσχευσης Συμπαγών Οργάνων, που ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα στα νοσοκομεία όπου πραγματοποιούνται δωρεές οργάνων και συνοδεύουν τα μοσχεύματα πίσω στα νοσοκομεία όπου πρόκειται να μεταμοσχευτούν. Ακόμη, στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος του Ε.Ο.Μ. για την ανάπτυξη της εθελοντικής δωρεάς ιστών και οργάνων και της έμπρακτης κοινωνικής υπευθυνότητας της INTERAMERICAN, θα οργανωθούν από κοινού ενέργειες σχετικής ενημέρωσης του προσωπικού της εταιρείας, των συνεργατών, των ασφαλισμένων της και της ευρύτερης κοινωνίας.

Αναφερόμενος στη σύμπραξη αυτή, ο κ. Αναστάσιος Χατζής, πρόεδρος του Ε.Ο.Μ., δήλωσε: «Η πρωτοβουλία της INTERAMERICAN είναι για εμάς σημαντική και θα υποστηρίξει έμπρακτα το έργο μας σε δύο σημαντικούς τομείς, στην ενημέρωση του κοινού μέσα από το δίκτυο των αξιόπιστων συνεργατών της εταιρείας, καθώς και στη διασφάλιση των μεταφορών τόσο των μοσχευμάτων όσο και των χειρουργικών ομάδων μας. Ειδικά μάλιστα η ασφάλιση των γιατρών και των συντονιστών που νυχθημερόν μεταβαίνουν σε όλη την επικράτεια, υπό αντίξοες συνθήκες και υπό στενά χρονικά περιθώρια, αποτελεί αναγνώριση του έργου των Ελληνικών Μονάδων Μεταμόσχευσης καθώς και ανακούφιση ότι οι άνθρωποί τους εργάζονται για το καλό άλλων ανθρώπων με κάλυψη και με ασφάλεια».

Eκ μέρους της INTERAMERICAN, ο κ. Γιάννης Ρούντος, διευθυντής δημοσίων σχέσεων και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, επισήμανε: «Η δωρεά οργάνων και ιστών αποτελεί κορυφαία πράξη ανθρωπισμού και πολιτισμού και κατά την έννοια αυτή θέλουμε να χαρακτηρίζει την εταιρεία μας, που έχει αναπτύξει κοινωνική κουλτούρα με ιδιαίτερη ευαισθησία σε ζητήματα υγείας. Αυτή η πρωτοβουλία εγγράφεται στη δέσμη των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η INTERAMERICAN σε συνάφεια με τις επιχειρησιακές μας δραστηριότητες ασφάλισης και υπηρεσιών υγείας, για να γίνεται πράξη το δικαίωμα στη ζωή και την υγεία, χωρίς διακρίσεις. Ταυτόχρονα, νοηματοδοτεί με ιδιαίτερη αξία την εθελοντική κοινωνική συνεισφορά των ανθρώπων της εταιρείας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ