Δωρεάν τμήματα Cisco Networking Academy στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων

Ακαδημία της Cisco γίνονται τα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων προσφέροντας δωρεάν την πρωτοποριακή δράση CCNA Routing & Switching από τον Φεβρουάριο του 2019.

Η δράση «CCNA Routing & Switching», απευθύνεται σε πτυχιούχους Πληροφορικής, προκειμένου να αποκτήσουν τη συγκεκριμένη πιστοποίηση για την αγορά των τηλεπικοινωνιών και εντάσσεται στο πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων το οποίο υλοποιείται με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και υποστηρικτή δράσεων το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. Ο δήμος Αθηναίων προσφέρει αυτή τη δράση σε συνεργασία με την Cisco και την υποστήριξη του SCG – Επιστημονικού Κολλεγίου Ελλάδος. Πρόκειται για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα που προέκυψε από τις συνεργασίες στο πλαίσιο της ψηφιακής πολιτικής του δήμου Αθηναίων.

Το πρώτο τμήμα ξεκινά στα μέσα Φεβρουαρίου στο Ανοιχτό Σχολείο στην Πλάκα, 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο – Αδριανού 114, και θα διαρκέσει από τα μέσα Φεβρουαρίου για περίπου 30 εβδομάδες. Τα μαθήματα θα υλοποιούνται απογευματινές ώρες για τέσσερις (4) ώρες, δύο (2) φορές την εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα: 15 συμμετέχοντες για 250 ώρες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη δράση «CCNA Routing & Switching» το οποίο θα τους παρέχει επαγγελματικές δεξιότητες στον τομέα των δικτύων δεδομένων (Data Networks). Το πρόγραμμα αποτελείται από 4 ενότητες. Στο τέλος κάθε ενότητας οι σπουδαστές δίνουν εξετάσεις για να προχωρήσουν στην επόμενη ενότητα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρακτική εξάσκηση η οποία πραγματοποιείται μέσω εξοπλισμού Cisco καθώς και μέσω του εξομοιωτή Packet Tracer. Με την ολοκλήρωση του κύκλου μαθημάτων θα δώσουν εξετάσεις και θα είναι προετοιμασμένοι να μπορέσουν να δώσουν εξετάσεις και για πιστοποίηση των γνώσεών τους.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να στείλουν το βιογραφικό τους στο dca@athensopenschools.gr έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 13 Φεβρουαρίου 2019. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι τελειόφοιτοι ή απόφοιτοι σχολών Πληροφορικής και καλούνται να αναφέρουν στο βιογραφικό τους αν είναι άνεργοι. Όσοι επιλεγούν θα ενημερωθούν εγγράφως για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση υπάρχουν στην ιστοσελίδα του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ