Στις 20 Νοεμβρίου η εκδήλωση BRAVO 2012

Για 3η συνεχή χρονιά το QualityNet Foundation διοργανώνει το Θεσμό «BRAVO», που έχει ως στόχο να διεξάγει έναν ανοικτό διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με βάση τους Απολογισμούς Βιωσιμότητας που εκδίδουν 40 πρωτοπόρες εταιρείες στην Ελληνική Αγορά. Η εκδήλωση διαλόγου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012 από τις 13:00 έως τις 19:00 στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης, παρουσία των σημαντικότερων εκπροσώπων του επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού χώρου της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η πολυπλοκότητα των παγκόσμιων προκλήσεων αλλά και οι κοινωνικοπολιτικές αλλαγές που συμβαίνουν τα τελευταία 3 χρόνια  στη χώρα μας, κάνουν περισσότερο επιτακτική από ποτέ την ανάγκη συμμετοχής και κινητοποίησης όλων των ενδιαφερομένων μερών (stakeholder engagement) για την επίλυση των σημερινών προβλημάτων μέσω ενός διευρυμένου διαλόγου πάνω σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης.  Ο εμπνευστής του Θεσμού, το QualityNet Foundation, το οποίο προωθεί τα θέματα βιώσιμης ανάπτυξης στην Ελλάδα, έχει αναλάβει εδώ και 3 χρόνια, την πρωτοβουλία να κάθονται στο τραπέζι του διαλόγου πάνω από 120 σημαντικοί Κοινωνικοί Εταίροι (stakeholders) της Ελλάδας. Εκπρόσωποι της πολιτείας, επιχειρηματικοί και επαγγελματικοί φορείς, ακαδημαϊκοί, επιστήμονες, στελέχη εταιρειών και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών, πραγματοποίησαν διάλογο σχετικά με τη σημασία του sustainability reporting ως το βασικό εργαλείο αυτοδέσμευσης των εταιρειών για την επίτευξη διαφάνειας στα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης και αξιολόγησαν την Κοινωνική Υπευθυνότητα των επιχειρήσεων μέσω των Κοινωνικών Απολογισμών που αυτές διαμορφώνουν.

Αυτή τη χρονιά, η αξιολόγηση της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας μέσω των Απολογισμών πραγματοποιήθηκε σε 2 επίπεδα, με βάση:

•    Το Δείκτη Αντίληψης (Perception Index) o οποίος αξιολογεί τη διείσδυση των βασικών θεμάτων που παρουσιάζονται στους απολογισμούς στην αντίληψη των Κοινωνικών Εταίρων, και
•    Τον Τεχνικό Δείκτη (Technical Index) που δημιουργήθηκε φέτος για πρώτη φορά από μια ομάδα έγκριτων καθηγητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ο Τεχνικός Δείκτης αξιολογεί τους Κοινωνικούς Απολογισμούς στηριζόμενος σε διεθνή κριτήρια και πρότυπα, όπως το δείκτη GRI, ISO 26000 κ.λπ.

Ο Θεσμός «BRAVO» πραγματοποιείται και φέτος με την υποστήριξη του Συμβουλίου ΣΕΒ για την Βιώσιμη Ανάπτυξη, του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι το περιοδικό CSR Review, το csrnews.gr, το εβδομαδιαίο newsletter csrweek καθώς και το περιοδικό ad business της Direction Εκδοτικός Οργανισμός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ