Η Ελληνική Πρωτοβουλία υποστηρίζει το SEN/JA Greece

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (THI) υποστηρίζει το πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση 2019» του SEN/JA Greece για τέταρτη συνεχή χρονιά. Περισσότεροι από 3.000 μαθητές από 160 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία από όλη την Ελλάδα έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση 2019», στο οποίο θα προσπαθήσουν να μεταμορφώσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε πραγματικότητα, υπό την καθοδήγηση τόσο καθηγητών όσο και εθελοντών από την επιχειρηματική κοινότητα. Επιπλέον, για πρώτη φορά, το Πρόγραμμα τέθηκε υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Το SEN/Greece προκειμένου να τιμήσει το επιχειρηματικό πνεύμα και τις ιδέες των μικρών «επιχειρηματιών», διοργανώνει κάθε χρόνο δύο μεγάλες Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Για πρώτη φορά το ταξίδι του προγράμματος ξεκινάει από την Βόρεια Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη στις 22 Φεβρουαρίου στο «Mediterranean Cosmos», με την συμμετοχή σχολείων από την Βόρεια Ελλάδα, την Ρόδο και την Κρήτη, ενώ η έκθεση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί τη 1η Μαρτίου στο «The Mall Athens», με την συμμετοχή σχολείων από τα νησιά του Αιγαίου, την Νότια και Κεντρική Ελλάδα.

Την φετινή χρονιά, οι Μαθητικές Εκθέσεις θα έχουν εορταστικό χαρακτήρα, καθώς εορτάζονται τα 100 χρόνια του παγκόσμιου οργανισμού Junior Achievement Worldwide, παράρτημα του οποίου είναι το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece. Η στήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας στο πρόγραμμα είναι ενδεικτική της μακροχρόνιας δέσμευσης της στην αναζωογόνηση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Ο κ. Μιχάλης Πρίντζος, Διευθυντής Προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, δήλωσε: «Είμαι περήφανος που υποστηρίζουμε ένα πρόγραμμα που μαθαίνει σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πώς να εξελίξουν μία επιχειρηματική ιδέα και να την κάνουν πραγματικότητα. Για να επιτύχεις στον κλάδο των επιχειρήσεων, χρειάζεσαι πρώτα απ’ όλα θετική σκέψη και δευτερευόντως να έχεις δίπλα σου άτομα, που να πιστεύουν σε εσένα. Είμαι χαρούμενος που κάνουμε το τελευταίο και ακόμα περισσότερο χαρούμενος, που υπάρχουν τόσο πολλά παιδιά στην Ελλάδα, τα οποία σκέφτονται θετικά, ανεξάρτητα με το τί συμβαίνει γύρω τους.

Ο κ. Αργύρης Τζικόπουλος, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΝ/JA Greece και Αντιπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Junior Achievement Europe, προσέθεσε: ” Το SEA/JA Greece έχει καταξιωθεί στο χώρο ως ο μόνος μη κερδοσκοπικός φορέας που προάγει και στηρίζει την επιχειρηματικότητα στη μαθητική κοινότητα. Το πρόγραμμά μας πληροί τα ευρωπαϊκά πρότυπα τόσο σε επίπεδο οργάνωσης όσο σε επίπεδο συμμετεχόντων. Είμαστε ευγνώμονες στην Ελληνική Πρωτοβουλία για τη συνεχή υποστήριξή της τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ