Η IWC και ο οίκος Sotheby’s για το Ίδρυμα Νέων Antoine de Saint-Exupéry

Η IWC Schaffhausen έβγαλε σε δημοπρασία ένα ρολόι Big Pilot Single Piece το οποίο διαθέτει ένα μοναδικό σκάλισμα στην πλάτη του. Η online δημοπρασία διοργανώθηκε από τον οίκο Sotheby’s και το νικητήριο bid έφθασε το εντυπωσιακό ποσό των 60.000 δολαρίων. Η ελβετική ωρολογοποιία θα διαθέσει το σύνολο των εσόδων της δημοπρασίας στο Ίδρυμα Νέων Antoine de Saint-Exupéry για τη στήριξη του οργανισμού Arrimage.

Πριν από 10 ημέρες, η IWC ανακοίνωσε μια μοναδική φιλανθρωπική δράση. Ο πρεσβευτής της εταιρείας, Bradley Cooper, φόρεσε στην τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, ένα Big Pilot Single Piece (Ref. IW500923), το οποίο στη συνέχεια δημοπρατήθηκε από τον οίκο Sotheby’s. Στο πίσω μέρος της κάσας από χρυσό 5Ν 18-Καρατίων του Big Pilot, έχει χαραχθεί η θρυλική φράση από τη διάσημη νουβέλα του Saint-Exupéry, Ο Μικρός Πρίγκηπας: «Μόνο με την καρδιά μπορεί κανείς να δει σωστά», κάνοντας αναφορά στη φιλανθρωπική δράση που υποστηρίζεται από τη δημοπρασία.

Η IWC θα δωρίσει τα έσοδα από τη δημοπρασία στο ΄Ίδρυμα Νέων Antoine de Saint-Exupéry, συμβάλλοντας στην προσπάθεια  του ιδρύματος να υποστηρίξει τον οργανισμό Arrimage στη Νίκαια της Γαλλίας. Ο οργανισμός αυτός ιδρύθηκε από τον Dr. Claude Garrandes, έναν τυφλό Γάλλο καλλιτέχνη, δάσκαλο και εκδότη. Μία από τις κύριες δραστηριότητες του είναι να διδάσκει παιδιά με προβλήματα όρασης, να διαβάζουν ανάγλυφες ζωγραφιές δύο διαστάσεων χρησιμοποιώντας την αίσθηση της αφής. Για τον σκοπό αυτό, ο οργανισμός Arrimage δημιούργησε το πρώτο βιβλίο με ανάγλυφες ζωγραφιές του «Μικρού Πρίγκηπα» το οποίο συνοδεύεται από περιγραφές στο σύστημα Braille σε Αγγλικά και Γαλλικά. Το βιβλίο δημιουργήθηκε από τις εκδόσεις Claude Garrandès και το  Arrimage με την υποστήριξη του ΄Ιδρύματος  Νέων Antoine de Saint-Exupéry, Χάρη στα μοναδικά εκπαιδευτικά εργαλεία που δημιούργησε το Arrimage, τα τυφλά παιδιά μαθαίνουν να ζωγραφίζουν. Το Arrimage διοργανώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα εργαστήρια για παιδιά και εφήβους με προβλήματα όρασης. Το επόμενο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2019 στην Ασία (Μπανγκόκ και Χονγκ-Κονγκ).

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την μεγάλη δημοσιότητα που έλαβε η δημοπρασία του Big Pilot κατά την τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ. Χάρη στη γενναιοδωρία του αγοραστή, ο Οργανισμός Arrimage μπορεί να συνεχίσει τις πολύ σημαντικές και αποτελεσματικές του δράσεις για παιδιά και εφήβους με προβλήματα όρασης» ανέφερε ο Christoph Grainger-Herr, CEO στην IWC Schaffhausen.

Ο Olivier d’Agay, Γενικός Γραμματέας του ΄Ιδρύματος Νέων Antoine de Saint-Exupéry, σχολίασε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την IWC Schaffhausen για την ευγενική της υποστήριξη. Είμαστε σίγουροι ότι ο Οργανισμός Arrimage θα συνεχίσει να προσφέρει μοναδικές στιγμές, αξέχαστες εμπειρίες και νέες ευκαιρίες για παιδιά και εφήβους με προβλήματα όρασης σε ολόκληρο τον κόσμο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ