Στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας το ΚΕΚΑ ΑμεΑ Κοζάνης

Μια από τις πιο ξεχωριστές συμμετοχές στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας θα είναι αυτή του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης και Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία της Κοζάνης. Τέσσερα παιδιά από το σχολείο θα αγωνιστούν στα 1000 μ. με συνοδούς τη γυμνάστριά τους, τον διευθυντή του κέντρου και τον οδηγό του ειδικού λεωφορείου, με το οποίο θα ταξιδέψουν στην Αθήνα. Η γυμνάστρια των παιδιών, Δώρα Καψάλη, όπως τόνισε έψαχνε καιρό να βρει αγώνες στους οποίους θα μπορούν να λάβουν μέρος τα παιδιά.

“Έμαθα για τη διοργάνωση κι αμέσως έκανα τις ενέργειες, ώστε να δηλώσουμε συμμετοχή για τα παιδιά. Η εξυπηρέτηση και η ενημέρωση που είχα από τους διοργανωτές ήταν εξαιρετική και για εμάς που είχαμε να οργανώσουμε και το ταξίδι αυτό ήταν πολύ σημαντικό”, επεσήμανε η δασκάλα των παιδιών και εξήγησε τους λόγους που δήλωσαν συμμετοχή στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας: “Θέλω πολύ να συμμετέχουν σε αγώνες. Προσφέρει μεγάλη χαρά στα παιδιά, τα κοινωνικοποιεί και τους δίνει την ευκαιρία να συνυπάρχουν με τους υπόλοιπους ανθρώπους. Μόνο μέσω του αθλητισμού μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο σε μεγάλο βαθμό. Αυτούς τους αγώνες σαν τον Ημιμαραθώνιο τους προτιμώ περισσότερο από τις διοργανώσεις που απευθύνονται αποκλειστικά σε ΑμεΑ, καθώς έτσι προωθείται η συνύπαρξή τους με τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης. Μια τέτοια διαδικασία έχει και εκπαιδευτική σημασία για όλους τους συμμετέχοντες”.

Η κ. Καψάλη που έχει ψυχοκινητική ειδίκευση τόνισε ότι δεν έχουν ενθουσιαστεί με τη συμμετοχή μόνο τα τέσσερα παιδιά αλλά τόσο η ίδια, όσο και ο διευθυντής του ΚΕΚΑ ΑμεΑ, Αστέριος Τσάγιος που θα τρέξουν μαζί τους στους αγώνες: “Θα είμαστε συνοδοί και θα αγωνιστούμε κι εμείς. Το περιμένουμε με μεγάλη χαρά. Τα παιδιά είχαν συμμετάσχει και σε αγώνες Special Olympics. Έχει περάσει καιρός από τότε και τους έλειπε αυτό. Δείχνουν πόσο το λαχταρούν και ρωτούν ακόμη και τι θα φορέσουν στον αγώνα. Ετοιμάσαμε μπλουζάκια με το σχολείο μας. Ερχόμαστε οργανωμένοι!”.

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης και Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία της Κοζάνης υποδέχεται τα παιδιά αφού ολοκληρώσουν τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΕΓΑΣ ανακοινώνει ότι μεταξύ των εγγεγραμμένων στον Αγώνα Δρόμου 5χλμ. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ του Ημιμαραθωνίου Αθήνας θα κληρωθεί η πρώτη εγγραφή για τον Αγώνα Δρόμου 10χλμ του Μαραθωνίου Αθήνας, ενώ μεταξύ των εγγεγραμμένων στον Αγώνα Δρόμου 3χλμ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΥΛΙΔΗ του Ημιμαραθωνίου Αθήνας θα κληρωθεί η πρώτη εγγραφή για τον Αγώνα Δρόμου 5χλμ του Νοεμβρίου!

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί μετά το πέρας της διοργάνωσης του Ημιμαραθωνίου Αθήνας, την Παρασκευή 22 Μαρτίου και θα γίνει ηλεκτρονικά μεταξύ όσων έχουν εγγραφεί στους ανάλογους αγώνες του Ημιμαραθωνίου Αθήνας.

Σημειώνεται ότι εκπρόθεσμες εγγραφές για όλους τους αγώνες του Ημιμαραθωνίου Αθήνας θα είναι δυνατές και κατά τις παρακάτω ημέρες και ώρες λειτουργίας του Κέντρου Εγγραφών (HELEXPO ΜΑΡΟΥΣΙ), κατόπιν διαθεσιμότητας.

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019: 13.00-20.00
Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019: 10.00-20.00
Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019: 10.00-20.00

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ