Εκδηλώσεις ελληνικής Task Force για το Πράσινο Ταμείο

Η Ελληνική Task Force για το Πρόγραμμα LIFE (Greek LIFE Task Force – GR LTF) λειτουργεί στο Πράσινο Ταμείο από το 2016, έχοντας ως στόχο την ενδυνάμωση των Εθνικών Σημείων Επαφής του προγράμματος LIFE για την αποτελεσματικότερη συμμετοχή της Ελλάδας σε έργα LIFE και την προώθηση της περιβαλλοντικής και κλιματικής πολιτικής μέσω ολοκληρωμένων έργων.

Στο πλαίσιο των δράσεων της ομάδας, το Πράσινο Ταμείο και η Ελληνική LIFE Task Force διοργανώνουν τις ακόλουθες εκδηλώσεις

10 έως 12 Απριλίου, στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 2): • Θεματική ενημερωτική διημερίδα με τίτλο ‘LIFE και Πόλεις’, στις 10 και 11 Απριλίου 2019. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα τρεχόντων και ολοκληρωμένων έργων LIFE που σχετίζονται με την ανάπτυξη και εφαρμογή περιβαλλοντικών και κλιματικά ανθεκτικών λύσεων στις πόλεις. Στόχος της διημερίδας είναι η διάχυση των αποτελεσμάτων των έργων LIFE και η περαιτέρω αξιοποίησή τους και μεταφορά σε άλλους ενδιαφερόμενους φορείς, όπως Δήμους και φορείς / οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται στη φόρμα εγγραφής.

• Ενημερωτική Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα LIFE – Πρόσκληση 2019, στις 12 Απριλίου 2019. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, θα διεξαχθούν ομιλίες για το Πρόγραμμα LIFE και τα υπο-προγράμματα Περιβάλλον και Δράση για το Κλίμα, το Πολυετές Πρόγραμμα Εργασίας LIFE 2018 – 2020, καθώς και για καλές πρακτικές και αποτελέσματα έργων LIFE. Επιπλέον, θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά στη διαδικασία προετοιμασίας προτάσεων για την Πρόσκληση 2019, τις δράσεις του έργου GR LTF, τη βάση δεδομένων έργων LIFE και τη διαδικτυακή πλατφόρμα υποστήριξης των αιτούντων και δικαιούχων του Προγράμματος. Οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται στη φόρμα εγγραφής.

• Έκθεση για τις Δράσεις του Πράσινου Ταμείου. Η Έκθεση στοχεύει στην παρουσίαση της ταυτότητας του Πράσινου Ταμείου, παρέχοντας μία επισκόπηση του συνόλου των δραστηριοτήτων του φορέα και θα είναι επισκέψιμη για το κοινό καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου, 10-12 Απριλίου 2019. Τα προγράμματα ομιλιών των εκδηλώσεων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της GR LTF μέσα στις επόμενες ημέρες και θα σταλούν σε όσους δηλώσουν συμμετοχή.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Κολιγιώργα Κέλλη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας GR LTF Email: kkoligiorga@prasinotameio.gr Tηλ: 2105241903 εσωτ. 122

Ντεμίρη Σπυριδούλα, Εμπειρογνώμονας Κλιματικής Αλλαγής GR LTF Email: sntemiri@prasinotameio.gr Tηλ: 2105241903 εσωτ. 131

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ