Σειρά Διαλέξεων «Η Αρχή της Ζωής» στο ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑμΚΕ) «Φαιναρέτη» διοργανώνουν τη σειρά διαλέξεων «Η Αρχή της Ζωής» που αφορά στα αρχικά στάδια της ζωής του ανθρώπου, από την κύηση μέχρι τη νηπιακή ηλικία. Οι ενότητες είναι επιλεγμένες, ώστε να επιτρέπουν έναν διάλογο ανάμεσα στη φυσιολογία και την ψυχολογία, για να ενημερώσουν και να δώσουν απαντήσεις.

Το Σάββατο, 23 Μαρτίου στις 17.00 στον Πύργο Βιβλίων του ΚΠΙΣΝ θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη  διάλεξη με τίτλο «Φυσιολογικός Τοκετός» και ομιλητές το Νικόλαο Βλάχο, Καθηγητή Μαιευτικής – Γυναικολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Αρεταίειο Νοσοκομείο, και την Ουρανία Νικολοπούλου, Μαία, Τομεάρχη, Αρεταίειο Νοσοκομείο.

Η δεύτερη ενότητα εξετάζει  τι συμβαίνει κατά τη διαδικασία της φυσιολογικής γέννας στο γυναικείο σώμα. Ποια τα οφέλη του φυσιολογικού τοκετού για την μητέρα και το νεογνό; Πώς μπορεί η γυναίκα να προετοιμαστεί για φυσιολογικό τοκετό; Ποιες περιττές ιατρικές παρεμβάσεις θα πρέπει να αποφεύγονται; Ποιες τακτικές λειτουργούν υποστηρικτικά και ποιες αποθαρρύνουν ή φοβίζουν τη γυναίκα και τους νέους γονείς; Τι πρέπει να γνωρίζει μια γυναίκα εάν επιθυμεί να γεννήσει φυσιολογικά μετά από καισαρική τομή; Ποιοι ιατρικοί λόγοι μπορεί να οδηγήσουν την γυναίκα σε καισαρική τομή;

Η σειρά διαλέξεων πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ