Συμπόσιο για την κλιματική αλλαγή από το Deree

Συμπόσιο με θέμα ένα από τα φλέγοντα ζητήματα του καιρού μας, την κλιματική αλλαγή, θα διεξαχθεί στο Deree ­– The American College of Greece την Τετάρτη, 3 Απριλίου, με τίτλο «Symposium on Climate Change: Threats, Challenges, Solutions for Greece». Την εκδήλωση διοργανώνουν το ACG Center of Excellence for Sustainability (Κέντρο Αριστείας για τη Βιωσιμότητα), Γραφείο Public Affairs, το πρόγραμμα Περιβαλλοντικών Σπουδών του Deree, το UNSDSN (United Nations Sustainable Development Solutions Network) Greece και δίκτυο συνεργατών, καθώς και το Climate KIC Greece και δίκτυο συνεργατών. Η ημερίδα πραγματοποιείται με τη στήριξη του ερευνητικού κέντρου «Αθηνά» και υπό την αιγίδα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ακαδημαϊκοί, ερευνητές, εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανισμών αλλά και από τον επιχειρηματικό κόσμο, θα ανταλλάξουν απόψεις και πρακτικές ιδέες σχετικά με το θέμα. Κεντρικός ομιλητής του Συμποσίου είναι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννης Στουρνάρας. Ανάμεσα στους ομιλητές θα παρευρίσκονται επίσης οι κκ. Σωκράτης Φάμελλος, Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Λάλας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Μανώλης Πλειώνης, Καθηγητής, Διευθυντής και Πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Ανδρέας Παπανδρέου, Καθηγητής Περιβαλλοντικής Οικονομίας στο ΕΚΠΑ και πολλοί άλλοι.

Το πρόγραμμα του Συμποσίου θα απαρτίζεται από μία συζήτηση σε μορφή πάνελ, όπου οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα στους ομιλητές. Επίσης, θα συμπεριλαμβάνει workshops και gamifying sessions, καθώς και έκθεση με εργασίες φοιτητών του Deree με θέμα “Grounding History: The interplay between Climate Change and History”. Στα πλαίσια του Συμποσίου διεξάγεται διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα «Climate Change is Here». Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός στο κοινό και οι νικητές θα ανακοινωθούν και θα βραβευθούν την ημέρα του Συμποσίου.

Το Συμπόσιο είναι ανοιχτό στο κοινό. Όλες οι εργασίες του Συμποσίου θα διεξαχθούν στα αγγλικά και οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Ώρες διεξαγωγής: 15:00–21:00

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη σελίδα του Συμποσίου ενώ μπορούν να δουν το πρόγραμμα εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ