Η SUNLIGHT δημιουργεί την πρώτη «έξυπνη» μπαταρία λιθίου

Την είσοδό της στην πολλά υποσχόμενη αγορά μπαταριών λιθίου για Ηλεκτρικά Οχήματα Βιομηχανικής Χρήσης (eIVs) ανακοίνωσε, σήμερα, η εταιρία παραγωγής βιομηχανικών μπαταριών, SUNLIGHT, μέλος του Ομίλου Εταιριών Olympia.

Μετά από πολυετές πλάνο εντατικών ερευνών η SUNLIGHT παρουσίασε την πρώτη σειρά «έξυπνων μπαταριών» λιθίου για Ηλεκτρικά Οχήματα Βιομηχανικής Χρήσης, Li.ON FORCE. Η SUNLIGHT μπαίνει με προβάδισμα στη διεθνή αγορά, καθώς έχει αναπτύξει μεγάλη τεχνογνωσία στον απαιτητικό κλάδο κατασκευής μπαταριών λιθίου για προηγμένες εφαρμογές μέσω θυγατρικής της εταιρείας.

Η νέα, επαναστατική σειρά «έξυπνων μπαταριών», Li.ON FORCE, αποτελεί παγκόσμια καινοτομία και συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των μπαταριών τεχνολογίας λιθίου με τις καινοτόμες εφαρμογές της τεχνολογίας Industry 4.0. που αφορούν στη χρήση τεχνολογιών Internet of Things στη βιομηχανία.  Έτσι, για πρώτη φορά στη διεθνή αγορά διατίθεται από τη SUNLIGHT μπαταρία λιθίου που παρέχει την παγκόσμια τεχνολογική καινοτομία GLocal, όπου μέσω Cloud προσφέρει real time αμφίδρομη επικοινωνία. Με 17 επίπεδα ασφάλειας, στιβαρή κατασκευή, ευχρηστία και υψηλές επιδόσεις, η Li.ON FORCE διαφοροποιείται από οποιοδήποτε άλλο προϊόν της αγοράς διεθνώς.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σήμερα η SUNLIGHT διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διεθνή αγορά μπαταριών μολύβδου για Ηλεκτρικά Οχήματα Βιομηχανικής Χρήσης (eIVs), διατηρώντας μερίδιο που πλησιάζει το 10% του παγκόσμιου όγκου πωλήσεων στον συγκεκριμένο τομέα. Ήδη σε ευρωπαϊκές αγορές όπως η Γερμανία, η Ισπανία, η Ιταλία κ.α., όπου αναμένεται ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας λιθίου, η SUNLIGHT συγκεντρώνει πολύ μεγάλα μερίδια και διευρυμένο πελατολόγιο, ενώ έχει ήδη παρουσία στις αγορές της Αμερικής και της Ινδίας όπου τα μερίδιά της αυξάνονται με πολύ υψηλούς ρυθμούς.

Ο Βασίλης Μπίλλης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας δήλωσε σχετικά: «Η έντονα θετική πορεία του κλάδου Ηλεκτρικών Οχημάτων Βιομηχανικής Χρήσης (eIVs), όπου βρίσκουν εφαρμογή οι μπαταρίες λιθίου, μας καθιστά ιδιαίτερα αισιόδοξους. Πρόκειται για μία αγορά που ο μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξής της, εκτιμάται ότι θα ξεπερνάει το 7% έως το 2030,  διασφαλίζοντας την ιδιαίτερα δυναμική πορεία της SUNLIGHT. Μέσα σε αυτή την αγορά, εμείς υπερτερούμε με την Li.ON FORCE, την πρώτη «έξυπνη» μπαταρία τεχνολογίας λιθίου για Ηλεκτρικά Οχήματα, που ενσωματώνει μοναδικές καινοτομίες σε παγκόσμιο επίπεδο.  Το προϊόν, είναι αποτέλεσμα εξελιγμένου σχεδιασμού από νέους Έλληνες Μηχανικούς στο πρότυπο εργοστάσιό μας στην Ξάνθη, αλλά και της συσσωρευμένης τεχνογνωσίας της SUNLIGHT στην κατασκευή μπαταριών λιθίου για αμυντικές εφαρμογές».

 

Επαναστατική τεχνολογία

 

Πολλαπλά πλεονεκτήματα

Τα νέα, πιστοποιημένης ποιότητας και ασφάλειας προϊόντα ιόντων λιθίου της σειράς Li.ON FORCE έχουν πολλαπλά πλεονεκτήματα:

  • Μεγάλη διάρκεια ζωής
  • Μηδενικό κόστος συντήρησης
  • Σύντομο χρόνο φόρτισης και δυνατότητα για ευκαιριακή φόρτιση
  • Μεγάλη αποθηκευτική χωρητικότητα ενέργειας
  • Μεγάλη ενεργειακή απόδοση κατά τη φόρτιση και τη χρήση
  • Καλύτερη απόδοση ακόμα και σε πολύ απαιτητικές εφαρμογές
  • Μικρό συνολικό κόστος χρήσης (TCO – Total Cost of Ownership)

 

GLocal: Παγκόσμια τεχνολογική πρωτοπορία  

Το Καινοτόμο Ενεργό Σύστημα Διαχείρισης της μπαταρίας (BMS) καταγράφει τα δεδομένα και τα αποστέλλει μέσω Cloud σε πραγματικό χρόνο στο κέντρο ελέγχου της SUNLIGHT δίνοντας τη δυνατότητα για συνεχή παρακολούθηση της κατάστασης της μπαταρίας, στατιστική ανάλυση της επίδοσής της, διάγνωση και απομακρυσμένη επίλυση τεχνικών ζητημάτων κατά την λειτουργία της μπαταρίας με αμφίδρομη επικοινωνία.

 

Καινοτόμο Ενεργό Σύστημα Διαχείρισης της μπαταρίας (BMS):

Οι μπαταρίες της σειράς Li.ON FORCE είναι εξοπλισμένες με το υπερσύγχρονο, «έξυπνο» σύστημα BMS (Battery Management System) της SUNLIGHT, το οποίο προσφέρει πρωτοποριακή για τον κλάδο ασφάλεια στη λειτουργία, αλλά και σημαντικά οφέλη από τον εξελιγμένο σχεδιασμό για την αποδοτική εξισορρόπηση των τάσεων των στοιχείων λιθίου τόσο κατά την φόρτιση όσο και κατά την εκφόρτιση της μπαταρίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ