Δωρεά της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στον Δεσμό

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB) μέσω του Ινστιτούτου της EIB (EIB Institute) και χάρη στη συνεισφορά των εργαζομένων της, πραγματοποίησε δωρεά ύψους €271.260 στον Δεσμό για την ανακατασκευή και ανάπλαση 3 παιδικών χαρών στον Ν. Βουτζά, την Αμπελούπολη και το Μάτι, οι οποίες είτε είχαν καταστραφεί ολοσχερώς, ή ήταν πλέον ακατάλληλες για χρήση εξαιτίας των πυρκαγιών.

Η δωρεά αυτή σηματοδοτεί την 1η συνεργασία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων με τον Δεσμό.

 

Η δωρεά της EIB αναγνωρίζει ότι ο Δεσμός:

  • Δεσμεύεται για διαφάνεια, αξιοπιστία και επαγγελματισμό σε όλα τα έργα που υλοποιεί,
  • Έχει την ικανότητα να επιλέξει και να υλοποιήσει ένα έργο που θα προσφέρει μακρόχρονη υποστήριξη στα παιδιά, τις οικογένειές τους και την τοπική κοινότητα και βοηθά στην αποκατάσταση μετά τα τραγικά γεγονότα της πυρκαγιάς,
  • Λειτουργεί αποτελεσματικά, ώστε δημιουργεί το μέγιστο κοινωνικό αντίκτυπο.

 

Η ανακατασκευή των παιδικών χαρών, επελέγη μετά από ενδελεχή διαβούλευση του EIB Institute με την εξωτερική αντιπροσωπεία της EIB στην Αθήνα και προκύπτει ως αποτέλεσμα (i) της συνεχούς παρουσίας και επικοινωνίας του Δεσμού με ΜΚΟ και δίκτυα πολιτών της περιοχής, από την επομένη της καταστροφικής πυρκαγιάς, (ii) της επικοινωνίας του Δεσμού με τους Δήμους Μαραθώνα και Ραφήνας-Πικερμίου και (iii) της αξιολόγησης ποικίλων δυνητικών έργων ανάπλασης στην περιοχή.

Αφού εξετάστηκαν προσεκτικά προτάσεις για την ανακατασκευή των παιδικών χαρών και ελήφθησαν υπ’ όψιν η συνολική ποιότητα και η σχετική δαπάνη, ο Δεσμός επέλεξε να συνεργαστεί με την Φινλανδικη εταιρεία Lappset, η οποία έχει μακρόχρονη εμπειρία και ιστορικό κατασκευής υψηλής ποιότητας έργων παιδικών χαρών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η 1η παιδική χαρά στον Ν. Βουτζά, που βρίσκεται επί των οδών Χρ. Σμύρνης και Κίρκης ολοκληρώθηκε στις 31/12/18.  Είναι ο 1ος τέτοιος χώρος στο Δήμο Μαραθώνα, απόλυτα συμβατός με τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς ασφάλειας και τα πρότυπα ποιότητας, ο οποίος διαθέτει εξοπλισμό προσβάσιμο σε παιδιά κάθε ηλικίας και σε παιδιά με Ειδικές Ανάγκες, απορροφητικά πλακίδια ασφαλείας, ηλιακά φωτιστικά σώματα, βρύση και παγκάκια.  Η δενδροφύτευση θα ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου.

Οι επόμενες 2 παιδικές χαρές, ενταγμένες στο ίδιο έργο, αναμένεται να είναι έτοιμες προς παράδοση πριν το καλοκαίρι.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ