Mondelēz International: Επεκτείνει τη δέσμευσή της για βιώσιμο σιτάρι στην Ευρώπη μέσω του “Harmony”

Mondelēz International ανακοίνωσε στο Φόρουμ για το Μέλλον της Γεωργίας στις Βρυξέλλες μια καινοτόμο και φιλόδοξη προσέγγιση για τη μέτρηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του σιταριού που αγοράζει για τα προϊόντα αρτοποιίας που παράγει στην Ευρώπη μέσω του μοναδικού Προγράμματος Harmony. Η νέα προσέγγιση θα επιτρέψει στη Mondelēz International να επιτύχει ακόμη μεγαλύτερο θετικό αντίκτυπο σε ευρεία κλίμακα σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού της, στηρίζοντας ταυτόχρονα τις τοπικές αγροτικές κοινωνίες και την υψηλής ποιότητας παροχή πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα της.

Ξεκινώντας το 2016, η Mondelēz International καθιέρωσε μια μοναδική και καινοτόμο μεθοδολογία σε συνεργασία με την Agrosolutions, η οποία παρέχει μια πλήρη ανάλυση των περιβαλλοντικών και οικονομικών επιπτώσεων του Προγράμματος Harmony, επιτρέποντας τη σύγκριση με τους δείκτες αναφοράς. Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, η Mondelēz International θα έχει συγκεντρώσει στοιχεία τριών ετών από την έναρξη ανάλυσης του προγράμματος. Η αρχική ανάλυση των στοιχείων δείχνει ότι η εφαρμογή των πρακτικών του Προγράμματος Harmony από τους αγρότες έχει θετικές επιπτώσεις σε γεωπονικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό επίπεδο.

«Ο σκοπός μας ως εταιρεία είναι να δώσουμε στους ανθρώπους τη δυνατότητα να απολαμβάνουν το σνακ τους με σωστό τρόπο, το οποίο σημαίνει ότι η προμήθεια πρώτων υλών, η παραγωγή και η διανομή των προϊόντων πραγματοποιείται με βιώσιμο τρόπο», δήλωσε η Charlotte Verhaeghe, Γενική Διευθύντρια του Προγράμματος Harmony. «Ως ο μεγαλύτερος παραγωγός μπισκότων στον κόσμο, έχουμε αποστολή να εξασφαλίσουμε ότι το σιτάρι καλλιεργείται με βιώσιμο τρόπο. Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας να οικοδομήσουμε μια ευημερούσα αλυσίδα εφοδιασμού συστατικών και να συνεργαστούμε με τους ευρωπαίους αγρότες για να παράγουμε σιτάρι πιο βιώσιμο τρόπο».

Διανύοντας το 10ο έτος λειτουργίας του, το πρόγραμμα Harmony καλύπτει σήμερα το 75% των μπισκότων του Ομίλου στη Δυτική Ευρώπη και το 98% των μπισκότων LU που πωλούνται στη Γαλλία. Η Mondelēz International στοχεύει να καλύψει μέχρι το 2022 το 100% των αναγκών για σιτάρι, σύμφωνα με το Πρόγραμμα, για όλα τα μπισκότα της εταιρείας στην Ευρώπη.

Σε συνεργασία με τη SMAG, που αποτελεί προμηθευτής λύσεων λογισμικού για τον αγροτικό και τον αγροτοβιομηχανικό τομέα, και την Agrosolutions, η Mondelēz International ανέπτυξε μια προσέγγιση αυτοματοποιημένης αναφοράς για τον υπολογισμό και την παρακολούθηση βασικών δεικτών απόδοσης στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις στο πλαίσιο του συστήματος Harmony. Τα αποτελέσματα θα χρησιμοποιηθούν για την ενημέρωση των αγροτών και τη συνεχή τους βελτίωση. Παράλληλα, το Πρόγραμμα  Harmony συνεχίζει τη στήριξη της στροφής προς το αειφόρο σιτάρι στο πλαίσιο της ευρύτερης ανάγκης για μια ολοκληρωμένη πολιτική βιώσιμης διατροφής στην Ευρώπη, σε συνεργασία με τους εταίρους του προγράμματος, όπως η Διεθνής Προστασία (Conservation International) και η Ευρωπαϊκή Ένωση Γαιοκτημόνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ