Η Siemens στο συνέδριο «Ενέργεια και Ανάπτυξη 2012»

Η Siemens Α.Ε. συμμετείχε στο συνέδριο «Ενέργεια και Ανάπτυξη 2012», το οποίο διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ), στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στις 30-31 Οκτωβρίου. Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις λύσεις του Περιβαλλοντικού Χαρτοφυλακίου της Siemens, στο πλαίσιο της ειδικής έκθεσης “Green Light for Clean Technology”, η οποία πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία στο χώρο του Ιδρύματος, παράλληλα με το συνέδριο.

Το συνέδριο «Ενέργεια και Ανάπτυξη» του ΙΕΝΕ διοργανώθηκε για 17η χρονιά, τελώντας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Φέτος, κύριος στόχος του ήταν να εστιάσει στη γεωπολιτική και αναπτυξιακή διάσταση του ελληνικού ενεργειακού συστήματος. Επίσης, αποτέλεσε ένα βήμα γόνιμου διαλόγου γύρω από τις εξελίξεις, τις τάσεις και τις προκλήσεις για τους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς.

Τα στελέχη της Siemens Α.Ε. που συμμετείχαν ως ομιλητές είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν λύσεις προστιθέμενης αξίας που ανταποκρίνονται στις υπάρχουσες και αναδυόμενες ανάγκες για την υιοθέτηση του μοντέλου της βιώσιμης ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, ο κύριος Μιχαήλ Κιουμουρτζίδης, Γενικός Διευθυντής Fossil Power Generation & Renewable Energy, Oil & Gas, Energy Services Division, συμμετείχε στο πάνελ «Ηλεκτροπαραγωγή και Επενδύσεις για τις Επόμενες Δεκαετίες», το οποίο επικεντρώθηκε στις εξελίξεις που αφορούν μονάδες άνθρακα και φυσικού αερίου, συστήματα δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα (CCSE), ΑΠΕ κλπ.

Επιπλέον, οι κ.κ. Γουίλιαμ Βικάτος, Επικεφαλής Αιολικής Ενέργειας, και Γεώργιος Κοτταράς, Regional Head, Control Products and Systems, συμμετείχαν στο πάνελ «Η Πορεία προς τους Στόχους του 2020//2030 και ο Ρόλος των ΑΠΕ», το οποίο εστίασε στην ανάδειξη νέων τεχνολογικών τάσεων σε σχέση με την αποθήκευση ενέργειας, τα κτίρια χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, την ενσωμάτωση τεχνικών και τεχνολογιών ΑΠΕ για ηλεκτρικές και μη ηλεκτρικές χρήσεις, την αξιοποίηση λύσεων πληροφορικής σε «πράσινα κτίρια» κ.α.

Στο πλαίσιο του φετινού συνεδρίου του ΙΕΝΕ, η Siemens παρουσίασε το Πράσινο Χαρτοφυλάκιο της – και ειδικότερα τις λύσεις της για τους τομείς των Κτιριακών Αυτοματισμών, της Αιολικής Ενέργειας και της Παραγωγής Ενέργειας από Ορυκτά Καύσιμα – στην έκθεση “Green Light for Clean Technology”. Οι πρωτοπόρες τεχνολογίες και τα καινοτόμα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο Περιβαλλοντικό Χαρτοφυλάκιο της Siemens αναδεικνύουν τη δέσμευση της εταιρείας στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Κατά το χρηματοοικονομικό έτος 2011, τα έσοδα από το Περιβαλλοντικό Χαρτοφυλάκιο της Siemens ανήλθαν περίπου στα €30 δισεκατομμύρια, αναδεικνύοντας την εταιρεία σε έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών στον κόσμο. Κατά την ίδια περίοδο, τα προϊόντα και οι λύσεις της Siemens, επέτρεψαν στους πελάτες της να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που παρήγαγαν κατά σχεδόν 320 εκατομμύρια τόνους, μέγεθος ίσο με τις συνολικές ετήσιες εκπομπές του Βερολίνου, του Δελχί, του Χονγκ Κονγκ, της Κωνσταντινούπολης, του Λονδίνου, της Νέας Υόρκης, της Σιγκαπούρης και του Τόκιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ