ΚΠΙΣΝ: Σειρά διαλέξεων “Η αρχή της Ζωής”-3η Διάλεξη “Μητρικός Θηλασμός”

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑμΚΕ) «Φαιναρέτη» διοργανώνουν τη σειρά διαλέξεων «Η Αρχή της Ζωής» που αφορά στα αρχικά στάδια της ζωής του ανθρώπου, από την κύηση μέχρι τη νηπιακή ηλικία. Οι ενότητες είναι επιλεγμένες, ώστε να επιτρέπουν έναν διάλογο ανάμεσα στη φυσιολογία και την ψυχολογία, για να ενημερώσουν και να δώσουν απαντήσεις.

Την Κυριακή, 21 Απριλίου στις 17.00 στο χώρο 5A του κτιρίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής  στο ΚΠΙΣΝ θα πραγματοποιηθεί η τρίτη διάλεξη με τίτλο «Μητρικός Θηλασμός» και ομιλήτριες την Φανή Πεχλιβάνη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Μαιευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και τη Μαρία Δάγλα, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Μαιευτικής του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής και Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΑμΚΕ «Φαιναρέτη».

Η τρίτη ενότητα εξετάζει το θέμα του μητρικού θηλασμού. Γιατί παρά τα πολλά θετικά στοιχεία του μητρικού γάλακτος δεν επιλέγεται ο μητρικός θηλασμός από μια σημαντική μερίδα γυναικών στην χώρα μας; Πώς δυσκολεύονται οι γυναίκες όταν ξεκινούν τον θηλασμό; Ποιες διεθνείς και εθνικές πρωτοβουλίες ευνοούν την προαγωγή του; Ποιες δράσεις έχουν ως αποτέλεσμα την ενθάρρυνση των μητέρων; Πώς η επιθυμία για θηλασμό συνδέεται με τη διάθεση και το συναίσθημα της μητέρας και πώς αυτά επηρεάζουν τη συμπεριφορά της;

Η σειρά διαλέξεων πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ