Mondelēz International: Αποκλειστικά βιώσιμο κακάο σε όλες τις σοκολάτες της μέχρι το 2025 μέσω του Προγράμματος Cocoa Life

Η Mondelēz International ανακοινώνει τη δέσμευσή της ότι μέχρι το 2025 το πρόγραμμα βιωσιμότητας Cocoa Life θα προσφέρει το 100% του όγκου κακάο που απαιτείται για την παραγωγή σοκολάτας όλων των σχετικών εμπορικών σημάτων της εταιρείας. Το πρόγραμμα Cocoa Life συμβάλλει στη δημιουργία μιας βιώσιμης αλυσίδας εφοδιασμού κακάο με την αύξηση της σοδειάς στις υπάρχουσες καλλιέργειες, την ενδυνάμωση των τοπικών κοινοτήτων καλλιέργειας κακάο και την αποτροπή της αποψίλωσης των δασών.

Σήμερα, το 43% των σημάτων σοκολάτας της Mondelēz International παράγονται από κακάο που προέρχεται από το Cocoa Life. Μέχρι το 2025, διεθνείς και τοπικές μάρκες σοκολάτας, όπως για παράδειγμα οι αγαπημένες σοκολάτες Υγείας Παυλίδη και Lacta που παράγονται στην Ελλάδα στο εργοστάσιο Παυλίδη ή η γνωστή σε όλους Toblerone, θα πλαισιώσουν τις σοκολάτες Milka, Côte d’Or και Cadbury  Dairy Milk που ήδη χρησιμοποιούν βιώσιμο κακάο του Cocoa Life. Η επέκταση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των αγροτών και των κοινοτήτων που η Mondelēz International υποστηρίζει σε έξι χώρες προέλευσης του κακάο: τη Γκάνα, την Ακτή του Ελεφαντοστού, την Ινδονησία, τη Δομινικανή Δημοκρατία, την Ινδία και τη Βραζιλία.

«Ο σκοπός μας στη Mondelēz International είναι να ενδυναμώσουμε τους ανθρώπους να απολαμβάνουν το σνακ τους με σωστό τρόπο και αυτό το ταξίδι ξεκινά με τα συστατικά που προμηθευόμαστε, συμπεριλαμβανομένου του κακάο», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mondelēz International, Dirk Van de Put. «Καθώς η ζήτηση για σοκολάτα συνεχίζει να αυξάνεται, ηγούμαστε της πρωτοβουλίας για το μετασχηματισμό στον τομέα του κακάο, ένα συστατικό απαραίτητο για την ανάπτυξή μας. Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο για το πρόγραμμα Cocoa Life και θα διασφαλίσει ότι περισσότεροι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο μπορούν να είναι σίγουροι ότι οι σοκολάτες που αγαπούν έχουν παραχθεί με το σωστό τρόπο».

Όταν το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2012, η ​​Mondelēz International δέσμευσε 400 εκατομμύρια δολάρια για το Cocoa Life για διάστημα 10 ετών για να βοηθήσει στην οικοδόμηση μιας ταχέως αναπτυσσόμενης αλυσίδας εφοδιασμού κακάο με την αύξηση της παραγωγικότητας του κακάο με την ταυτόχρονη ενδυνάμωση των τοπικών κοινοτήτων καλλιέργειας κακάο. Σήμερα, το πρόγραμμα συνεργάζεται άμεσα με τους αγρότες και τις κοινότητες του κακάο για την επίτευξη ουσιαστικής βελτίωσης των μέσων διαβίωσής τους, εστιάζοντας σε δεξιότητες, εκπαίδευση και πρόσβαση σε βασικούς πόρους, όπως υλικά φύτευσης και προστασία των καλλιεργειών.

Η Mondelēz International επίσης ανακοινώνει την Ετήσια Έκθεση 2018 για το Cocoa Life, την πρώτη έκθεση μεγάλης κλίμακας αναφορικά με τη θετική επίδραση στη βιομηχανία του κακάο, η οποία παρουσιάζει ενθαρρυντικά αποτελέσματα από τα πρώτα έξι χρόνια του προγράμματος. Το πρόγραμμα συνεργάζεται με περισσότερους από 142.000 αγρότες για τη βελτίωση της παραγωγικότητας των καλλιεργειών τους, υποστηρίζει περισσότερες από 1.400 κοινότητες στην επίτευξη ανάπτυξης και παρουσιάζει την αύξηση της προμήθειας βιώσιμου κακάο μέσω του προγράμματος που καλύπτει στην παρούσα φάση το 43% της σημερινής παραγωγής σοκολάτας της εταιρείας.

Η έκθεση δείχνει ότι το πρόγραμμα Cocoa Life έχει θετικό αντίκτυπο:

Οι σοδειές του κακάο βελτιώνονται συνεχώς και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η απόδοση τους αυξάνεται, καθώς οι καλλιέργειες κακάο γίνονται πιο αποτελεσματικές. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, καθώς οι καλλιέργειες που μπορούν να επιτύχουν περισσότερα σε μικρότερες εκτάσεις είναι σε θέση να δημιουργήσουν ελεύθερο πεδίο που μπορούν να χρησιμοποιηθεί σε άλλες δραστηριότητες για την δημιουργία εισοδήματος, μετατρέποντας την καλλιέργεια κακάο σε μια προσοδοφόρα επιχείρηση.
Περισσότερες τοπικές κοινότητες στηρίζονται στις δυνάμεις τους και αναπτύσσονται και οι κοινότητες του Cocoa Life μπορούν να γίνουν κινητήρια δύναμη της αλλαγής. Μέσα από τη χρήση σύγχρονων μεθόδων, αυτές οι κοινότητες κατάφεραν να προσελκύσουν τη χρηματοδότηση και τους πόρους που απαιτούνται για την ανάπτυξή τους και αυτό αποτελεί ένα σημαντικό βήμα,διότι η μεταβολή του τομέα θα διατηρηθεί μόνο εάν οι τοπικοί φορείς αισθάνονται ότι έχουν τη δύναμη να το πράξουν.
Για το πρόγραμμα Cocoa Life η μη επέκταση των καλλιεργειών σε προστατευόμενα δάση και η ενθάρρυνση των αγροτών να προστατεύουν τη γη όπου καλλιεργείται το κακάο είναι θεμελιώδη στοιχεία. Οι προσπάθειες χαρτογράφησης και τα προσφερόμενα εργαλεία βοηθούν τους αγρότες να κατανοήσουν πώς μπορούν να επιτύχουν περισσότερα στα αγροκτήματά τους, βοηθώντας τους να δημιουργήσουν καλύτερες επιχειρήσεις.

Με γνώμονα τα υπάρχοντα αποτελέσματα, το πρόγραμμα θα βελτιώσει την εστίασή του σε βασικούς τομείς παρέμβασης στους οποίους μπορεί να επιτευχθεί μεγαλύτερή θετική επίδραση μέσα από την καλλιέργεια κακάο ως ευημερούσα επιχείρηση επιλογής. Παράλληλα το πρόγραμμα Cocoa Life θα συμβάλει στην ενδυνάμωση των τοπικών κοινοτήτων για την επίτευξη της ανάπτυξής τους με ταυτόχρονη προστασία των δασών και του περιβάλλοντος.

«Η επέκταση του Cocoa Life φέρνει τη Mondelēz International ένα βήμα πιο κοντά στη βελτίωση των θετικών επιπτώσεων που έχει η εταιρεία στους ανθρώπους και στον πλανήτη», δήλωσε ο Van de Put. «Μέσα από το Cocoa Life, πρωτοπορούμε στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής στον τομέα του κακάο και διαδραματίζουμε ενεργό ρόλο στην εξασφάλιση βιώσιμου εφοδιασμού βασικών πρώτων υλών».

«Η επιτυχία δεν θα έρθει αν ενεργούμε μόνοι μας και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οικοδομούμε ένα κίνημα για διαρκή αλλαγή και κλιμάκωση της ολιστικής μας προσέγγισης μέσω παραγωγικών συνεργατικών συνεργασιών», πρόσθεσε. «Ελπίζουμε τα ενθαρρυντικά μας αποτελέσματα να εμπνεύσουν περισσότερα μέλη της βιομηχανίας, να εφαρμόσουν ολοκληρωμένες προσεγγίσεις και να διευρύνουν το θετικό τους αντίκτυπό σε μεγαλύτερη κλίμακα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ