Αποστολή Νερό: Πάρε Μέρος και Καθάρισες

    Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα Αποστολή Νερό του συστήματος της Coca-Cola στην Ελλάδα , ένωσε τις δυνάμεις του για ακόμα μια χρονιά με το MEDASSET – Μεσογειακό Σύνδεσμο για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών και μαζί ολοκλήρωσαν με μεγάλη επιτυχία την εκστρατεία Πάρε Μέρος και Καθάρισες.

    Η εκστρατεία περιελάμβανε δράσεις εθελοντικού καθαρισμού ακτών με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με το πρόβλημα των θαλάσσιων απορριμμάτων αλλά και την επισκόπηση της κατάστασης των ακτών αναφορικά με το πρόβλημα αυτό. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε δύο φάσεις: κατά τη θερινή τουριστική περίοδο Μαΐου-Ιουνίου και με το πέρας αυτής, τον Οκτώβριο του 2012. Με την καθοριστική συμβολή των κατοίκων των τοπικών κοινωνιών, τη συμμετοχή των εθελοντών, των μαθητών και δασκάλων, των Διευθύνσεων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης,  των τοπικών κυβερνητικών και μη φορέων, οι οποίοι  ανέδειξαν την αξία της συλλογικής δράσης, η εκστρατεία «Πάρε Μέρος και Καθάρισες» επισκέφθηκε 10 περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

    Συγκεκριμένα, στις δράσεις που είχαν εντυπωσιακή ανταπόκριση, συμμετείχαν ενεργά συνολικά περισσότεροι από 5.200 εθελοντές των τοπικών σχολείων, φορέων, σωματείων, εργαζόμενοι της Coca-Cola Τρία Έψιλον και του MEDASSET αλλά και πολίτες κάθε ηλικίας.

    Στο πλαίσιο της έμπρακτης προσφοράς και της δέσμευσης στην τοπική κοινωνία η εκστρατεία  Πάρε Μέρος και Καθάρισες επισκέφθηκε περιοχές σε όλη την Ελλάδα: Ν. Αττικής (Δήμος Μαρκοπούλου), Ν. Θεσσαλονίκης (Δήμος Θερμαϊκού), Ν. Βοιωτίας (Δήμος Τανάγρας), N. Μαγνησίας (Δήμος Βόλου), Ν. Λάρισας (Δήμος Μελιβοίας), Ν. Αχαΐας (Δήμος Πατρέων και Δήμος Αιγιαλείας), Ν. Ηρακλείου (Δήμος Ηρακλείου) ενώ στη δεύτερη φάση του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν δύο πρόσθετες δράσεις καθαρισμού παραλιών στην Άνδρο και τα Κύθηρα.

    Στα 24,7 χλμ παραλίας που καθάρισαν συμβολικά οι εθελοντές στην πρώτη και δεύτερη φάση της εκστρατείας, συγκεντρώθηκαν συνολικά περισσότεροι από 4,5 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών και 5,7 τόνοι απορριμμάτων, αναδεικνύοντας το διαχρονικό πρόβλημα της ρύπανσης των ακτών.

    Στο πλαίσιο δέσμευσης της εκστρατείας «Πάρε Μέρος και Καθάρισες«, το πρόγραμμα Αποστολή Νερό και το MEDASSET συμμάχησαν για να ευαισθητοποιήσουν το κοινό και να μετατρέψουν μικρές αλλά αποτελεσματικές ενέργειες και σωστές συνήθειες σε ουσιαστικό όφελος, όχι μόνο για το περιβάλλον, αλλά και τον άνθρωπο. Για το λόγο αυτό, πέρα από τη συμμετοχή των εθελοντών, διανεμήθηκε ειδικό ενημερωτικό υλικό με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προστασίας των ακτών και των παράκτιων οικοσυστημάτων και σε θέματα μείωσης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης υλικών. Συνολικά, τo 2012, μέσα από το πρόγραμμα ενημερώθηκαν περισσότερα από 24. 950 άτομα.

    Ο απολογισμός της εκστρατείας περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «Πάρε Μέρος και Καθάρισες» αποτελεί την καλύτερη επιβράβευση του έργου του Συστήματος της Coca-Cola στην Ελλάδα καθώς και των βασικών στοιχείων της φιλοσοφίας που πρεσβεύει η εταιρία σχετικά με την προσφορά στις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

    Τα τελευταία δύο χρόνια, η εκστρατεία «Πάρε Μέρος και Καθάρισες», έχει επισκεφθεί 18 περιοχές, όπου 9.448 εθελοντές καθάρισαν 46,1 χιλιόμετρα παραλίας, ενώ συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 7,6  τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών και  7,1 τόνοι απορριμμάτων.

    Για  περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.apostolinero.com ή  το www.medasset.gr.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ