Ημέρα Περιβάλλοντος στον κήπο της ΕΡΤ

Τα παιδιά μαθαίνουν για το Περιβάλλον γιατί.. «Αγαπώ θα πει Φροντίζω». Η ΕΡΤ και το ΥΠΕΝ γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με μια εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά, την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019, από τις 17.30 έως τις 20.30, στο προαύλιο της ΕΡΤ.

Πλήθος παιδιών και γονέων προσήλθε στον κήπο της ΕΡΤ, όπου μέσα από δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και πρωτότυπα διασκεδαστικά παιχνίδια, παιδιά κάθε ηλικίας έμαθαν πως σεβόμαστε και προστατεύουμε το περιβάλλον. Ο κήπος του Ραδιομεγαρου στην Αγία Παρασκευή γέμισε με χαρούμενα παιδιά που ζωγράφισαν, χόρεψαν, τραγούδησαν και έπαιξαν στην μεγάλη αυτή γιορτή για το Περιβάλλον, εστιασμένη στην αξία της ανακύκλωσης.

Την εκδήλωση-γιορτή ευαισθητοποίησης διοργάνωσε η Επιτροπή Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΡΤ μαζί με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συνεργάστηκαν οι φορείς: ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΟΑΝ, Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος & Αειφόρου Ανάπτυξης.

Συμμετείχαν επίσης το Κινητό Πράσινο Σημείο του Δήμου Αγίας Παρασκευής και η Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

Τα παιδιά ζωγράφισαν μάσκες, έζησαν ένα τρισδιάστατο Ταξίδι Εικονικής Πραγματικότητας με εικόνες από το Εθνικό πάρκο της Πάρνηθας, έπαιξαν μπάσκετ ανακύκλωσης, βρέθηκαν στο εκπαιδευτικό φουσκωτό πάρκο ανακύκλωσης και συμμετείχαν σε πολλά άλλα δρώμενα που ενίσχυσαν την οικολογική τους συνείδηση.
Η μασκότ της εκδήλωσης, ο “Ανακυκλούλης”, υποδεχόταν τους μικρούς μας φίλους και η μουσική του KOSMOS FM διασκέδαζε τους μεγάλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ