Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου: Οικονομική ενίσχυση ύψους €70.000 στις οικογένειες των γυναικών που δολοφονήθηκαν στην Κύπρο

Συγκλονισμένη παραμένει η κοινωνία της Κύπρου από την υπόθεση της στυγνής δολοφονίας πέντε αλλοδαπών γυναικών και των δυο ανήλικων κοριτσιών τους. Ως δείγμα ελάχιστης, αλλά έμπρακτης υποστήριξης των συγγενών των δολοφονηθεισών γυναικών, το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου ανακοινώνει σήμερα τη χορηγία άμεσων προσωπικών επιδομάτων στους κοντινότερους συγγενείς των θυμάτων.

Συγκεκριμένα, θα δοθεί οικονομική βοήθεια ύψους 10.000€ με τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό του κοντινότερου, μέχρι δευτέρου βαθμού εν ζωή, συγγενή του κάθε θύματος. Επομένως στην περίπτωση των δυο μητέρων που δολοφονήθηκαν μαζί με τα ανήλικα παιδιά τους, θα δοθεί στους κοντινότερους συγγενείς οικονομική βοήθεια ύψους 20.000€. Η μόνη προϋπόθεση είναι ο κοντινότερος συγγενής να υποβάλει γραπτή αίτηση στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου αποδεικνύοντας τη συγγένεια με τα θύματα. Διευκρινίζεται ότι το Ίδρυμα έχει καθορίσει ως σειρά προτεραιότητας κοντινότερου συγγενή την εξής: σύζυγος, πατέρας, μητέρα, γηραιότερο ενήλικο τέκνο, γηραιότερος αδελφός ή αδελφή.

Ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε σχετικά: «Παρακολουθώ συγκλονισμένος, όπως και όλος ο κόσμος, τους τελευταίους μήνες τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των στυγερών εγκλημάτων των πέντε γυναικών και των δυο ανήλικων κοριτσιών που ήλθαν στην Κύπρο για μια καλύτερη ζωή και αντί αυτού, βρήκαν φρικτό θάνατο. Γνωρίζω καλά ότι κανένα ποσό δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο των συγγενών των θυμάτων, αλλά εκφράζοντας πιστεύω το σεβασμό των συμπατριωτών μου Κυπρίων στην ιερότητα του ανθρώπινου πλάσματος, ανεξάρτητα από θρησκεία, εθνικότητα, φυλετική καταγωγή ή άλλο κριτήριο αισθάνομαι την ανάγκη να προσφέρω αυτή τη βοήθεια, ώστε οι σύζυγοι, γονείς, παιδιά που έμειναν πίσω στη ζωή να μπορούν να καλύψουν κάποια έξοδα και ανάγκες που πιθανόν να έχουν αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Αναφορικά με τη διαδικασία καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης, οι συγγενείς των θυμάτων θα πρέπει να επικοινωνήσουν ηλεκτρονικά με τον εκπρόσωπο του Ιδρύματος στην Κύπρο κ. Μάριο Μισιρλή Marios.Missirlis@stelios.com, αποστέλλοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τη συγγένεια με τις θανούσες, στοιχεία επικοινωνίας, καθώς και τον Τραπεζικό Λογαριασμό (με IBAN). Οι δικαιούχοι μπορούν επίσης να απευθύνονται αυτοπροσώπως για διευκρινίσεις, στα Κεντρικά Γραφεία του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου στην οδό Μάρκου Δράκου 5 στη Λευκωσία (πλησίον του Λήδρα Πάλας, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 08:00 – 12:00, μέχρι το τέλος Ιουλίου).

Με δεδομένο ότι τα πέντε από τα θύματα προέρχονται από τις Φιλιππίνες και τα δυο από τη Ρουμανία, η ανακοίνωση θα μεταφραστεί στα αγγλικά και θα προωθηθεί στις αρμόδιες πρεσβείες με τις οποίες το Ίδρυμα θα βρίσκεται σε στενή συνεργασία, αλλά και σε άλλα μέσα ενημέρωσης των δυο χωρών. Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου είναι διατεθειμένο να καλύψει λογικά έξοδα μετάβασης των κοντινότερων συγγενών στην Κύπρο, ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία της δωρεάς, ενώ καλεί τα μέσα ενημέρωσης να προσπαθήσουν με κάθε δυνατό τρόπο να εντοπιστούν και να ενημερωθούν οι συγγενείς, καθώς η γεωγραφική απόσταση δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο στο να δοθούν τα χρήματα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου προσέφερε παρόμοια δωρεά στην Ελλάδα, στους συγγενείς των θυμάτων από την πυρκαγιά στο Μάτι το περασμένο καλοκαίρι. Η συμμετοχή των οικογενειών τότε ανήλθε στο 99%, ενώ δόθηκε συνολικά το ποσό των 505,000€ στους συγγενείς των θανόντων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ