Henkel Hellas: Επιτυχής η δράση “Let’s Cleanup Europe”

Για άλλη μία χρονιά, η Henkel Hellas διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την Ημέρα Εθελοντισμού, υποστηρίζοντας αυτή τη φορά το έργο της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Περιβάλλοντος (HELMEPA). 75 εργαζόμενοι της εταιρείας προσέφεραν τον χρόνο τους και συμμετείχαν στην πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία της HELMEPA, “Let’s Cleanup Europe”, αφιερώνοντας 300 ώρες εθελοντικής εργασίας για να καθαρίσουν την παραλία Εδέμ, στο Παλαιό Φάληρο.

Η εθελοντική υποστήριξη στη δράση “Let’s Cleanup Europe”, μέσω της HELMEPA, εντάσσεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας συνεργασίας της Henkel με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση για το Περιβάλλον “Waste Free Oceans”, η οποία στοχεύει στην καταπολέμηση των πλαστικών απορριμμάτων σε θάλασσες και ακτές. Η συνεργασία με την “Waste Free Oceans” θα συνεχιστεί για τα επόμενα τρία χρόνια με στόχο την συλλογή 100 τόνων πλαστικού ετησίως. Το πλαστικό που θα συλλεχθεί θα ανακυκλώνεται και θα επαναχρησιμοποιείται στην παραγωγή συσκευασιών κάποιων προϊόντων της Henkel.

Οι εργαζόμενοι της Henkel Hellas δουλεύοντας ομαδικά, ακούραστα και με πολύ ενθουσιασμό, συγκέντρωσαν συνολικά 340 κιλά απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, αφήνοντας ένα ορατό αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία και στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα ευαισθητοποίησης και  βιωσιμότητας. Για αυτόν τον κοινό σκοπό ένωσαν τις δυνάμεις τους και οι τρεις επιχειρηματικές μονάδες της Henkel Hellas – των Απορρυπαντικών και Καθαριστικών Οικιακής Χρήσης, των Καλλυντικών/Προϊόντων Ομορφιάς & Προσωπικής Φροντίδας και των Συγκολλητικών Τεχνολογιών.

Ο Γιώργος Τσουνάκης, Πρόεδρος και CEO της Henkel Hellas δήλωσε «Φέτος, με τη δεύτερη Ημέρα Εθελοντισμού, συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία “Let’s Cleanup Europe”, περάσαμε μια παραγωγική ημέρα κάτω απ’ τον ήλιο και αφήσαμε στην τοπική κοινωνία το συλλογικό αποτύπωμα της δουλειάς μας: μια καθαρή παραλία, ανοιχτή και ασφαλή σε όλους τους πολίτες για να την απολαύσουν. Θα συνεχίσουμε με περισσότερες δράσεις, και παραμένοντας ενεργοί αρωγοί προς όσους χρειάζονται βοήθεια».

Η κοινωνική προσφορά είναι αναπόσπαστο μέρος της εταιρικής υπευθυνότητας της Henkel. Αφορά σε μια παράδοση η οποία χρονολογείται από τον ιδρυτή της, Fritz Henkel, και η οποία έχει ενσωματωθεί στην κουλτούρα και την καθημερινότητα της εταιρείας. Η Henkel μαζί με τους υπαλλήλους της, αλλά και τους συνταξιούχους της, τους πελάτες και τους καταναλωτές της υποστηρίζει σταθερά και με συνέπεια πολλαπλά προγράμματα εταιρικής υπευθυνότητας σε όλο τον κόσμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ