«ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ»

Ποιο είναι το ελληνικό πλεονέκτημα σήμερα; Ποιοι είναι οι πυλώνες στο ελληνικό έδαφος που χρειάζονται τη στήριξή μας για να κρατήσουν το βάρος της ανάπτυξης της Ελλάδας; Σε αυτές τις προκλήσεις φιλοδοξεί να δώσει απαντήσεις το Συνέδριο, που οργανώνει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), η μεγαλύτερη αμιγώς εθνική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, η οποία κλείνει φέτος 40 χρόνια δράσης.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στις 23 και 24 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, και η συμμετοχή στις εργασίες είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Ομιλητές όπως o Γιώργος Πρεβελάκης, καθηγητής Γεωπολιτικής & Πολιτισμικής Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης θα αναδείξουν τη δυναμική που μπορεί να αντλεί η Ελλάδα αξιοποιώντας το γεωπολιτικό της ρόλο, ενώ ο Simon Murray, επικεφαλής του οργανισμού Εθνικής Κληρονομιάς (National Trust) της Μ. Βρετανίας θα μοιραστεί  πρακτικές αξιοποίησης της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, που έχουν οδηγήσει την Αγγλία σε χώρα πρότυπο στον τομέα αυτό.

Στην ενότητα Πολιτισμός – Περιβάλλον – Ανάπτυξη  θα μιλήσουν επίσης ο ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης, ο Inigo Bilbao Ubillos, Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού της Βιτόρια – Γκαστέιθ της Ισπανίας, Πράσινης Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2012, η καθηγήτρια Sharon Jackson, Διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Βιώσιμης Ανάπτυξης, η  Παναγιώτα Ανδριανοπούλου, Εθνολόγος – Λαογράφος και ο  Νίκος Κουτσιανάς, επιχειρηματίας, Διευθύνων Σύμβουλος της APIVITA A.E. Το θεσμικό πλαίσιο που θα επιτρέψει και θα επιταχύνει την αναπτυξιακή διαδικασία θα αναλύσει ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κ. Νίκος Αλιβιζάτος.

Η Ναυτιλία και ο Τουρισμός ως δύο από τα πιο σημαντικά «εθνικά πλεονεκτήματα» θα αποτελέσουν ενότητες με ομιλητές τους κ.κ Γιώργο Φουστάνο, Συγγραφέα, Ιστορικό-Ερευνητή, Γιάννη Λύρα Πρόεδρο και  Διευθύνοντα Σύμβουλο της Paralos Maritime Corporation S.A., Γιώργο Γράτσο, Πρόεδρο του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Άγγελο Τσακανίκα, Διευθυντή Έρευνας του ΙΟΒΕ, Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο Πρόεδρο της TEMES S.A., Ανδρέα Στυλιανόπουλο, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Navigator Travel & Tourist Services Ltd και Μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΤΕ και Μάκη Φωκά, Eπιχειρηματία, Ξενοδόχο, Πρόεδρο του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα αρχίσουν με τους χαιρετισμούς του κ Γιάννη Μιχαήλ, Προέδρου και του κ. Κώστα Καρρά Ιδρυτή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.

Παράλληλα με τις εργασίες του Συνεδρίου, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ οργανώνει επίσημο Δείπνο με κεντρικό ομιλητή τον κ. Κωνσταντίνο Μενουδάκο, Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 21.00.

Για πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής στις εργασίες του Συνεδρίου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία Συνεδρίου και μέσω του site της ΕΛΛΕΤ www.ellet.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ