Οι Έλληνες Πρόσκοποι στην καλοκαιρινή γιορτή του σωματείου “Ελπίδα”

Οι Πρόσκοποι έδωσαν δυναμικά το παρών στην καλοκαιρινή γιορτή με τίτλο «Η χώρα της Ελπίδας», που διοργάνωσε το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο» στον προαύλιο χώρο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ». Πιστά στην υπόσχεσή τους να βρίσκονται δίπλα σε όποιον το έχει ανάγκη, την Τετάρτη 3 Ιουλίου Ενήλικα Στελέχη της Προσκοπικής Κίνησης βρίσκονταν όλη την ημέρα στον χώρο του νοσοκομείου, στήνοντας δραστηριότητες και παίζοντας το προσκοπικό παιχνίδι με τα παιδιά τόσο της της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», όσο και του γειτονικού νοσοκομείου ΠΑΙΔΩΝ.

Ήταν μεγάλη τιμή και χαρά να συμμετέχουμε σε αυτή τη δράση και να έχουμε την ευκαιρία να βλέπουμε το χαμόγελο να ανθίζει στα πρόσωπα των μικρών ασθενών και να ακούμε το χαρούμενο γέλιο τους κάθε φορά που ολοκλήρωναν μία δραστηριότητα. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να κατασκευάσουν την δική τους μολυβοθήκη και να τοποθετήσουν το δικό τους χάρτινο καραβάκι πάνω σε ένα μεγάλο ξύλινο ταμπλό που είχε τίτλο «Καράβια που δεν φοβήθηκαν». Οι εθελοντές Πρόσκοποι διακόσμησαν με έντονα χρώματα και σχέδια με την βοήθεια των παιδιών ένα μεγάλο ξύλινο κουτί το οποίο και προσέφεραν στην Ογκολογική Μονάδα για να τοποθετούν τα παιδιά τα παιχνίδια τους.

Οι Πρόσκοποι έχουν υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας με το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ με αντικείμενο την ενημέρωση των νέων για τη σημασία της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών και την εγγραφή νέων εθελοντών δοτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ