ReGeneration: Συνεργάζεται με πτυχιούχους με αναπηρία

Το ReGeneration ξεκινά την προσπάθεια να δίνει πλέον και στους νέους πτυχιούχους με αναπηρία ισότιμες ευκαιρίες για επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη.

Για την επίτευξη του σημαντικού αυτού εγχειρήματος, το ReGeneration θα συνεργαστεί με τον Βαγγέλη Αυγουλά και την ομάδα του www.meallamatia.gr αξιοποιώντας την εμπειρία και τη γνώση τους σε θέματα προσβασιμότητας, ώστε όλες και όλοι οι πτυχιούχοι που πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος, να συμμετέχουν ανεμπόδιστα και ισότιμα σε όλες τις φάσεις του ReGeneration κι έτσι το πρόγραμμα να αποτελέσει μια πραγματικά χρήσιμη εμπειρία για όλους. Μαζί στην προσπάθεια αυτή και η ethelon, ήδη πολύτιμος συνεργάτης του προγράμματος που θα υποστηρίξει τον συντονισμό όλων των οργανισμών.

Σχετικά με το ReGeneration:

Αποτελεί μια ενέργεια των Global Shapers Athens Hub, πρωτοβουλία του World Economic Forum, και δημιουργήθηκε με σκοπό να συμβάλλει τόσο στην καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας όσο και του φαινομένου του ‘brain drain’, με παράλληλη δράση στο γεφύρωμα του χάσματος μεταξύ του νέου πτυχιούχου και της αγοράς εργασίας.

Απευθύνεται σε ταλαντούχους νέους πτυχιούχους όλων των ειδικοτήτων, μέχρι 29 ετών, με 0-3 χρόνια προϋπηρεσίας και συμμετοχή σε εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες που ενδιαφέρονται να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα και να ξεχωρίσουν στην Ελλάδα.

Είναι πρόγραμμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και υποστηρίζεται από τους:
Coca-Cola, The Coca-Cola Foundation, The Hellenic Initiative και Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ οι υπηρεσίες του ReGeneration προς εταιρείες και υποψηφίους δεν συνεπάγονται καμία οικονομική υποχρέωση.

Ο πυρήνας του ReGeneration είναι η εξάμηνη (κατ’ελάχιστο) αμειβόμενη απασχόληση που προσφέρει σε ταλαντούχους πτυχιούχους νέους όλων των ειδικοτήτων, στην Ελλάδα (Αθήνα και άλλες πόλεις), με δύο βασικές συμβατικές υποχρεώσεις από πλευράς εταιρειών: minimum 6μηνη σύμβαση εργασίας & minimum 750 ευρώ μεικτά ανά μήνα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής σε 3
στάδια:

1. Αίτηση βάσει 4 κριτηρίων (πτυχιούχοι, έως 29 ετών, με 0-3 χρόνια προϋπηρεσία και συμμετοχή σε εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες)

2. Ολοκλήρωση 2 ψυχομετρικών τεστ σε μορφή gamification: ένα τεστ ικανοτήτων (αριθμητικό και διαγραμματικό) και άλλο ένα προσωπικότητας, σχεδιασμένα απ’ την κορυφαία εταιρεία στον κλάδο του gamification, Arctic Shores.

3. Live Assessment Centre: συνεντεύξεις από 100+ έμπειρα στελέχη Ανθρωπίνου Δυναμικού που αξιολογούν το προφίλ των υποψηφίων, οι οποίοι και θα επιλέξουν τους τελικούς finalists που θα εισαχθούν στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα επίσης περιλαμβάνει εκπαίδευση των τελικών υποψηφίων σε θέματα επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης με στόχο την προετοιμασία τους για μια δυναμική ένταξη στην αγορά εργασίας, 25 ώρες κοινωνικής προσφοράς σε επιλεγμένες ΜΚΟ σε συνεργασία με την ethelon και Mentoring σε συνεργασία με το Job-Pairs.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ