WWF: Χρόνιες οι παθογένειες στη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών

    Την ανάγκη θεσμοθέτησης ενός αποτελεσματικού νομικού πλαισίου για την διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών, ζητάει το WWF.

    Με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση της παραπομπής της Ελλάδας στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ανεπαρκή προστασία της βιοποικιλότητας, ο διευθυντής της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF Ελλάς Δημήτρης Καραβέλλας δήλωσε τα εξής:

    «Η παραπομπή της Ελλάδας στο ΔΕΕ καταδεικνύει χρόνιες παθογένειες του συστήματος προστατευόμενων περιοχών της Ελλάδας. Με τη χθεσινή απόφασή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει ένα σαφές μήνυμα στην Ελλάδα ότι δεν αρκεί η ένταξη των περιοχών στο ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο Natura 2000. Απαιτείται η θεσμοθέτηση ενός αποτελεσματικού και λειτουργικού νομικού πλαισίου για την προστασία και διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών μέσω της διαμόρφωσης επιστημονικά τεκμηριωμένων στόχων διατήρησης και της υιοθέτησης των αναγκαίων διαχειριστικών μέτρων, τα οποία θα ανταποκρίνονται στις οικολογικές απαιτήσεις των οικοτόπων και των ειδών.

    Ζητάμε από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη να προτάξει ως προτεραιότητα τη θεσμική θωράκιση του φυσικού πλούτου της χώρας. Πρώτο βήμα είναι η άμεση δημοσιοποίηση δεσμευτικού χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης της διαδικασίας έγκρισης των σχετικών προεδρικών διαταγμάτων και των σχεδίων διαχείρισης μέσα από ουσιαστικές και διαφανείς διαδικασίες κοινωνικής συμμετοχής και διαβούλευσης.»

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ