Άσυλο Ανιάτων: Δυσβάσταχτος και φέτος ο ΕΝΦΙΑ

Το Άσυλο Ανιάτων χαιρετίζει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, κατά 12% για το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του, στο πλαίσιο του μειωμένου καταλογισμού του φόρου, που εφάρμοσε φέτος η Κυβέρνηση. 

Κάθε μέτρο φοροελάφρυνσης αποτελεί για το Άσυλο Ανιάτων σημαντική ενίσχυση του κοινωνικού του έργου και διευκολύνει την έξοδό του από την οικονομική περιδίνηση των τελευταίων ετών.

Ωστόσο, το Άσυλο εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται και να φορολογείται ως «μεγαλοϊδιοκτήτης» με κέρδη, χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν ότι τα έσοδα από τα ενοίκια που εισπράττει, εισφέρονται αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση του σκοπού του.

Φέτος, το Άσυλο καλείται να καταβάλει €897.000 έναντι €970.103,93 το 2018 και 1.028.000€ το 2017. Παρά τη μείωση, το ποσό του φόρου, σε συνδυασμό με τις λοιπές φορολογικές του υποχρεώσεις, ξεπερνά κατά πολύ τη φοροδοτική δυνατότητα του Ασύλου και δυσχεραίνει το κοινωνικό του έργο.

Σήμερα το Άσυλό Ανίατων προσφέρει περίθαλψη και φροντίδα σε 170 συνανθρώπους μας με ανίατες ασθένειες και απασχολεί 110 εργαζόμενους και νοσηλευτές, καλύπτοντας ένα τεράστιο κενό στον χώρο της δημόσιας περίθαλψης. Συνεπώς η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Ασύλου δεν αποδίδει κέρδη και μερίδια, αλλά διασφαλίζει την δυνατότητα παροχής ποιοτικών υπηρεσιών σε συνανθρώπους μας, για την εκπλήρωση των σκοπών του.

Στα 126 χρόνια της λειτουργίας του, το Άσυλο Ανιάτων χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους και με την αρωγή φίλων και χορηγών υποστηρικτών, χωρίς δημόσια κρατική επιχορήγηση. Αντίθετα τα τελευταία χρόνια καθηλώθηκε σε μία διαρκή προσπάθεια οικονομικής επιβίωσης και αναγκάστηκε να πουλήσει ακίνητα, μόνο για να καλύψει τις διογκωμένες φορολογικές του υποχρεώσεις.

Περιμένουμε απο την νέα κυβέρνηση, αφού εξετάσει συνολικά τις προτάσεις, να εκλογικεύσει το φορολογικό πλαίσιο σε ότι αφορά τα κοινωφελή σωματεία όπως το Άσυλο Ανιάτων ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το κοινωνικό μας έργο, εκπληρώνοντας ταυτόχρονα τις υποχρεώσεις μας απέναντι στο κράτος και την ελληνική κοινωνία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ