Τα τέσσερα βασικά φίλτρα του αυτοκινήτου

Αν και πολλές φορές το ξεχνάμε, ενώ μερικοί ίσως να μην το γνωρίζουν καν, τα φίλτρα του αυτοκινήτου αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια του οχήματος.  Το φίλτρο αέρος, το φίλτρο βενζίνης, το φίλτρο λαδιού και το φίλτρο καμπίνας αποτελούν τα εξαρτήματα εκείνα που διασφαλίζουν την σωστή και καθαρή λειτουργία του οχήματος, την καθαρότητα του αέρα στο εσωτερικό του και την απομάκρυνση εξωτερικών παραγόντων, που μπορούν να προκαλέσουν αλλοιώσεις στα λάδια και τη βενζίνη.

Ας τα δούμε, όμως, αναλυτικότερα

  • Φίλτρο αέρος: Βασική του λειτουργία είναι διασφαλίζει πως ο αέρας της ατμόσφαιρας που εισάγεται στον κινητήρα και αναμειγνύεται με το καύσιμο είναι όσο τον δυνατόν καθαρότερος. Δεν επιτρέπει σε σκόνες ή άλλα μικρο-σωματίδα να έρθουν σε επαφή με τον κινητήρα με κίνδυνο να προκαλέσουν κάποια βλάβη στην μηχανή.
  • Φίλτρο καυσίμων (βενζίνης/πετρελαίου): Υπάρχει τόσο στα αυτοκίνητα με σύστημα ψεκασμού όσο και σε εκείνα με αντλία καυσίμου. Διασφαλίζει πως το καύσιμο που εισέρχεται στον κινητήρα είναι ποιοτικό και καθαρό. Δεν επιτρέπει να περνάνε οποιαδήποτε σωματίδια ή σκουπίδια. Το φιλτράρισμα του καυσίμου είναι άκρως απαραίτητο προκειμένου ένας κινητήρα να μπορεί να λειτουργεί χωρίς προβλήματα και με καλή απόδοση για πολλά χρόνια.
  • Φίλτρο λαδιού: Δεν επιτρέπει να γίνονται προσμίξεις στο λάδι του αυτοκινήτου. Kκυκλοφορούν βιδωτά ή κυλινδρικά χάρτινα φίλτρα που τοποθετούνται είτε στο μπλοκ του κινητήρα ή κοντά στον κινητήρα. Καλό είναι να αλλάζει κάθε φορά που γίνεται και αλλαγή λαδιών κινητήρα.
  • Φίλτρο καμπίνας: Υπάρχει σε όλα τα αυτοκίνητα με σύστημα κλιματισμού ή a/c και φροντίζει για μια καθαρή και υγιεινή ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του οχήματος. Δεν επιτρέπει στην γύρη, την σκόνη αλλά και σε οποιαδήποτε άλλα μικροσωματίδια και κακοσμίες της ατμόσφαιρας να περάσουν στο εσωτερικό του αμαξιού.

Ποιοτικές και οικονομικές επιλογές για όλα τα φίλτρα μπορείτε να βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων Antallaktikaexartimata.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ