Η Ελληνική Πρωτοβουλία στο πλευρό του GreenHouse

Το GreenHouse είναι ένα εγχείρημα που στοχεύει να ενισχύσει και να προωθήσει την ελληνική επιχειρηματικότητα, βοηθώντας εκείνους που θέλουν να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες, ανεξάρτητα από την ηλικία ή το εύρος της οικονομικής τους δραστηριότητας.

Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων έξι ετών, φιλοξενήθηκαν σχετικές δράσεις σε έξι πόλεις στην Νότια Ελλάδα (Αθήνα, Πάτρα, Ηράκλειο, Καλαμάτα, Κόρινθος και Χαλκίδα), με το VentureGarden, το οποίο αποτελεί κοινή προσπάθεια της Ελληνικής Πρωτοβουλίας και του Alba Graduate Business School, The American College στην περιοχή να υποστηρίζει έως τώρα 442 επιχειρηματίες.

Τη φετινή χρονιά, χάρη στην υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, το GreenHouse αποφάσισε να επεκτείνει τις δραστηριότητές του ανά την Ελλάδα, τόσο γεωγραφικά όσο και σε ουσιαστικό αποτέλεσμα. Από τριήμερo workshop επιχειρηματικότητας, τo GreenHouse μεταμορφώνεται σε μια πενθήμερη, δράση που πραγματοποιείται σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα, για την τόνωση της επιχειρηματικότητας.

Το GreenHouse Σπάρτης πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Σπάρτη, από τις 8 έως τις 12 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Sparti TechLab στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης και την ομάδα Activate Now. Περιλάμβανε πλήθος δωρεάν δραστηριοτήτων, οι οποίες απευθύνοντας κυρίως σε επιχειρηματίες, επίδοξους επιχειρηματίες, φοιτητές και μαθητές.

Μάλιστα, η συνολική δράση τέθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Σπάρτης και του Επιμελητηρίου Λακωνίας.

Όσοι παραβρέθηκαν στο GreenHouse Σπάρτης είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα διήμερο workshop επιχειρηματικότητας, σε εκπαιδευτικές συναντήσεις αναφορικά με τη χρήση των ψηφιακών μέσων στις επιχειρήσεις, καθώς και σε ανοικτά φόρουμ συζητήσεων με επιχειρηματίες.

Στις παραπάνω δραστηριότητες συμμετείχαν δεκάδες επιχειρηματίες από μικρές επιχειρήσεις, περισσότεροι από 50 μαθητές του 2ου γυμνασίου Σπάρτης, καθώς επίσης και δεκάδες άλλοι ενδιαφερόμενοι. Επιπλέον καταξιωμένοι επιχειρηματίες όπως κ. Πασχάλης Τηλελής – Plexiart, η κα. Ελίνα Κακούρου – Kakuru και η κα. Κατερίνα Εξακουστίδου – Vitabroad, μοιράστηκαν τις σκέψεις τους και την εμπειρία τους με τους συμμετέχοντες.

Στόχος του GreenHouse ήταν να συνδυάσει την τεχνογνωσία του Alba Graduate Business School με το τοπικό «πνεύμα» καινοτομίας και να προσφέρει ολοκληρωμένη υποστήριξη στις επιχειρηματικές προσπάθειες της πόλης.

Ένας από τους συμμετέχοντες δήλωσε: «Το GreenHouse με βοήθησε να διευρύνω τους ορίζοντές μου για την επιχειρηματικότητα και να ξεπεράσω τις πιθανές αβεβαιότητες και δυσκολίες προκειμένου να κάνω πραγματικότητα πιθανές επιχειρηματικές ιδέες. Η γνωριμία με ανθρώπους με τους οποίους μοιράζομαι παρόμοια ενδιαφέροντα ήταν εξίσου σημαντική. Νομίζω ότι τόσο η γνώση όσο και η συνεργασία, είναι ίσως τα πιο πολύτιμα στοιχεία για την αναζήτηση και την οικοδόμηση νέων επιχειρηματικών ιδεών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το GreenHouse για αυτή την εμπειρία».

Το GreenHouse αποτελεί μέρος του VentureGarden, μιας ευρύτερης προσπάθειας για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα μέσω της εκπαίδευσης, η οποία διεξάγεται από το Alba Graduate Business School, The American College of Greeceστην Αθήνα και το American College of Thessaloniki στη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας.

Αποτελεί ένα από τα κορυφαία επιχειρηματικά εκπαιδευτικά προγράμματα της Ελλάδας, έχοντας βοηθήσει πάνω από 415 επιχειρηματίες να εξελίξουν τις ιδέες τους σε επιχειρήσεις.

Ο George P. Stamas, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, δήλωσε:

«Η Ελληνική Πρωτοβουλία, μέσω πλήθους δράσεων που αναλαμβάνει στην Ελλάδα, ιδιαίτερα την ετήσια εκδήλωση Venture Fair, έχει αναγνωρίσει το πλούσιο ταλέντο και την αστείρευτη ενέργεια που διαθέτουν οι νέοι επιχειρηματίες της χώρας, και τα μέλη της δεσμεύονται να τους παρέχουν τις γνώσεις, την καθοδήγηση και τις δυνατότητες δικτύωσης που θα τους επιτρέψουν να γίνουν επιτυχημένοι».

O Peter Poulos, Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, δήλωσε: «Η Ελληνική Πρωτοβουλία δηλώνει υπερήφανη που υποστηρίζει μια τέτοια υποδειγματική δράση όπως το GreenHouse, καθώς η ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας είναι επιτακτική ανάγκη για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Παρόμοια projects θα βοηθήσουν στην επιστροφή της Ελλάδας σε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, προσφέροντας λύσεις σε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, τη συνεχή απώλεια πολύτιμου ανθρώπινου κεφαλαίου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ